La 31 de ani, Laura Codruta Kovesi facea saltul vietii ei, de la conducerea DIICOT Sibiu la functia de Procuror General al Romaniei. La vremea aceea, peisajul politic era cu totul altul. Cea care a propus-o pe Kovesi pentru aceasta functie a fost Ministrul Justitiei din acea perioada, Monica Macovei iar Presedintele Traian Basescu i-a semnat ordinul de numire. Noul „superstar” al justitiei romanesti avea sa ramana Procuror General timp de 6 ani, pana in 2012, cand a trecut la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Interesant este insa ca in 2006, tanara Kovesi nu avea unde sa locuiasca in Bucuresti. Asa se face ca in decembrie, la doua luni de la numirea in functia de Procuror General, Monica Macovei i-a cerut premierului de atunci, nimeni altul decat Calin Popescu Tariceanu, sa emita o hotarare de guvern prin care doamnei Codruta sa i se atribuie o locuinta de serviciu de la RA-APPS.
Propunerea a fost primita cu entuziasm de Calin Popescu Tariceanu, astazi unul dintre cei mai vehementi contestatari ai sefei DNA.

Astfel, presa vremii nota in decembrie 2006 ca Laura Codruta Kovesi va primi o locuinta de la RA-APPS, premierul fiind de acord cu propunerea Monicai Macovei.

Nu se stie exact cat a locuit Laura Codruta Kovesi intr-o locuinta RA-APPS, pe care oricum urma sa o elibereze la plecarea din functia de Procuror General.

Astazi, ea detine un apartament proprietate personala in zona Rahova.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si