Liberalii fac apel la vaccinare: ,,Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere partidele și politicienii responsabili"

Partidul Național Liberal (PNL) face apel la vaccinare pentru toți cetățenii români. Îndemnul PNL susține că vaccinarea este unica soluție ca cetățenii să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei dragi lor de efectele virusului SARS-COV-2.

Author: Alexandra Costea vineri 15 octombrie 2021 , 15:25

Liberalii fac apel la vaccinare: ,,Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere partidele și politicienii responsabili"

Liberalii fac apel la vaccinare: ,,Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere partidele și politicienii responsabili"

[Sursa foto: Facebook- Partidul Național Liberal]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Vaccinul anti-COVID-19 e o soluție pentru sănătatea personală, pentru sănătatea celor apropiați și pentru sănătatea întregii societăți românești.

Vaccinarea nu este și nu trebuie să fie un subiect de controversă politică. Vaccinarea este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate științifice și observabile în mod direct. Milioanele de români care deja s-au vaccinat confirmă faptul că vaccinul oferă o foarte bună protecție împotriva COVID-19, iar formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinați prin comparație cu cei nevaccinați.

Vaccinarea este cu atât mai importantă acum, când vedem că în România numărul cazurilor de COVID-19 a devenit îngrijorător de mare, iar capacitatea secțiilor de terapie intensivă de a trata pacienții este deja la limită.

În condiții de răspândire puternică a virusului și de dificultăți majore în tratarea unui număr din ce în ce mai mare de cazuri severe, nevaccinarea aduce un risc semnificativ

atât în plan individual, cât și pentru buna funcționare a sistemului de sănătate publică.

Citeste si: VIDEO| Pacienți români în stare critică, transferați în secții ATI din Ungaria

PNL: ,,Încurajăm toți românii să se informeze din surse autorizate și să discute cu medicii de familie" 

În același timp, PNL condamnă vehicularea de informații false privind vaccinurile, precum și promovarea de mesaje alarmiste și distructive, care creează neîncredere și confuzie socială,  împiedicând creșterea numărului de vaccinări până la nivelul asigurării imunității colective.

Încurajăm toți românii să se informeze din surse autorizate și să discute cu medicii de familie, care să-i ajute să ia o decizie informată în vederea vaccinării.

PNL consideră că cea importantă formă de solidaritate socială în condițiile actualei epidemii este vaccinarea.

Actul vaccinării este un semn de responsabilitate individuală și socială, fiind perfect compatibil cu principiul libertății individuale, fiindcă libertatea și responsabilitatea merg mână în mână și au sens doar împreună.

Avem încredere că România și românii, noi toți, putem învinge epidemia și putem trece cu pierderi minime prin această perioadă complicată. În opinia Partidului Național Liberal, acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere toate partidele parlamentare și toți politicienii responsabili. Orice altceva, inclusiv și, mai ales, luptele politicianiste pentru putere, trebuie să treacă urgent, în plan secund. Viața și sănătatea au prioritate absolută”, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanții PNL.

Citeste si: VIDEO| Mesaj neașteptat din partea lui ÎPS Teodosie: ”Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si