Musaca de post, ca la mănăstire. Rețeta secretă a călugărițelor

Musaca de post. Este unul dintre cele mai delicioase preparate de post. Se poate servi cu o salată sau cu murături. Dar iată cum se prepară!

R.B., joi 12 martie 2020 , 13:37

Musaca de post
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Musaca de post. Ingrediente:

7-8 cartofi mai mari,
3-4 morcovi mari,
2-3 cepe,
400 g ciuperci albe de cultură,
o linguriță de amidon,
sare, ulei pentru prăjit,
două roșii
o legătură mică de pătrunjel verde.

Citeste si: Salata de boeuf de post. Rețeta care te va cuceri

Musaca de post

Musaca de post. Mod de preparare: 

Cartofii se taie în rondele groase de jumătate de centimetru, se prăjesc în ulei, după care se scot pe un șervet absorbant și se lasă la scurs.

Morcovii, tăiați rondele, ceapa – tăiată fideluță și ciupercile, tăiate în felii mai mari se călesc la rândul lor, lăsându-le până scade zeama destul, iar la sfârșit se pune sare după gust și o linguriță de amidon pentru a lega compoziția.

Citeste si: Leurda. Ce este, de fapt, această buruiană delicioasă. Comercianții din piețe țin secret asta!

Musaca de post

Într-un vas termorezistent (de opreferat într-un vas de lut, pentru că prinde un gust mai bun) se pune un strat de cartofi, unul de umplutură și iarăși un strat de cartofi. Deasupra se așază frumos felii grpase de roșii și pătrunjel tocat mprunt (cine dorește poate stropi musacaua cu suc de roșii preparat în casă).

Citeste si: Ciorbă de cartofi cu borș și leuștean. Rețetă de ciorbă de post

Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se servește caldă sau rece, scrie antenasatelor.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si