A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Ce țări intră în zona roșie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor cu risc epidemiologic mare. Mai multe țări au intrat în zona roșie. Este vorba despre Turcia, SUA şi Israel, în timp ce Olanda şi Malta se află printre ţările care au intrat în zona galbenă, după scăderea numărului de cazuri.

Author: Georgiana Balaban joi 12 august 2021 , 19:33

lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Lista completă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina la întoarcerea în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic: Turcia, SUA, Israel, printre ţările incluse pe lista roşie; Olanda şi Malta, pe lista galbenă. Noua listă intră în vigoare din 15 august 2021, ora 00:00.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi, 12 august 2021, Hotărârea numărul 59 prin care se propune modificarea HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România şi aprobarea Listei cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Prima țară din Europa lovită de valul 4 de coronavirus. Situația este tot mai gravă

Conform autorităților, s-a propus abrogarea art. 9 din HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 care prevede excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud şi India.

Ce spun autoritățile

„Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. Articolul 9 se abrogă.
2. Articolul 91 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art. 91- (1) Membrii delegaţiilor sportive precum şi artiştii şi stafful acestora, care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul naţional, din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor sau, după caz, evenimentelor menţionate.
(2) Excepţia prevăzută la alin. (1) se aplică şi membrilor delegaţiilor sportive precum şi artiştilor şi staffului acestora, cetăţeni străini sau apatrizi, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ce sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment organizate pe teritoriul naţional, indiferent de zona de risc epidemiologic în care este încadrată ţara din care sosesc, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor sau, după caz, evenimentelor menţionate", se arată în document.

Citeste si: „Mi-am făcut și niște analize”. Prin ce trece, în aceste momente, logodnica lui Culiță Sterp. Ce probleme de sănătate are- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Astfel a fost actualizată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a intrat în vigoare. Grecia a trecut în scenariul roșu

lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Listă țări cu risc epidemiologic mare.[Sursa foto: PixaBay]


Potrivit GCS, în zona roşie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica şi Sint Maarten.

Citeste si: Ministrul Afacerilor Externe va face o vizită în Republica Moldova. Nou ajutor umanitar din partea României

În zona galbenă au intrat:
•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Olanda, Malta, Kuweit şi Panama;
•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda şi Saint Lucia;

În zona verde au intrat: Luxemburg, Oman şi Zimbabwe.

Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Pique, etichetat din nou drept cel mai neglijent părinte! Fostul iubit al Shakirei l-a uitat pe fiul sau cel mic, Sasha, într-un magazin- radioimpuls.ro

Citeste si: Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone din țară

Lista va intra în vigoare începând din 15 august, ora 00:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si