Locale 2020: la ce oră se deschid secțiile de votare din România

Alegerile locale din anul acesta erau programate inițial pentru luna iunie, dar în contextul pandemiei de coronavirus, data a fost schimbată. Astfel, aleregile locare 2020 vor avea loc în acest weekend, pe 27 septembrie.

Catalina Popa, miercuri 23 septembrie 2020 , 22:17

   Locale 2020
Locale 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 27 septembrie 2020 au loc alegerile locale. Cetățenii României sunt chemaţi să îşi aleagă reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Secțiile de votare se vor deschide duminică dimineața, de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

Guvernul a aprobat, luni, măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate pentru a vota la alegerile locale din 27 septembrie, cele mai importante fiind: intrare și ieșire separate din secția de votare, distanța de cel puțin un metru între votanți, dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măștii.

În sala de vot nu vor putea fi prezenți în același timp mai mult de 5 alegători.

Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de alegeri

   Locale 2020
Locale 2020

„Din cauza pandemiei de COVID-19 în acest an întregul proces electoral a fost perturbat și au fost necesare condiții speciale. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar au fost amânate, pentru că atunci ne aflam în condițiile incipiente ale pandemiei, existau încă foarte multe necunoscute cu privire la acest virus, iar organizarea în acele circumstanțe ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări. Din păcate, pandemia e departe de a se fi încheiat, însă spre deosebire de primăvara acestui an, acum ştim care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară pentru toți votanții.

Citeste si: VIDEO - Poveste șocantă. Frați morți în incendiu

Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime. Mă refer la dezinfectarea riguroasă a secţiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare şi ieşire, la crearea unor spații speciale dotate pentru igiena mâinilor înainte şi după excercitarea votului. Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază care, în esență, se rezumă la purtarea corectă a măştii, păstrarea distanței, evitarea aglomerării, igiena mâinilor şi dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul de infectare în secţii este redus la minimum.

Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de activități pe care le facem zi de zi, cum ar fi mersul la cumpărături”, a declarat Klaus Iohannis.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si