Lista locurilor în care purtarea măștii încă este obligatorie după 15 mai

Românii au revenit în mare parte la viața de dinaintea pandemiei COVID-19. Conform anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile libere. Iată care este lista locurilor în care purtarea măștii încă este obligatorie după 15 mai.

Author: Georgiana Balaban luni 17 mai 2021 , 15:11

locuri-purtare-masca-obligatoriu-15-mai
Fără mască de protecție pe stradă.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urmă cu doar câteva zile, Klaus Iohannis a mărturisit că putem renunța la purtatul măștii de protecție la exterior, că s-au anulat restricțiile de circulație noaptea și magazinele au revenit la program normal.

De asemenea, nunțile și botezurile se organizează fără restricții de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați. Însă, există câteva locuri în care masca de protecție este încă obligatorie.

Citeste si: Zi decisivă pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID. Ședință la Guvern

Marea relaxare a început în România, de joi, 13 mai 2021. Klaus Iohannis a prezentat atunci relaxări substanțiale ale măsurilor restrictive care au intrat în vigoare din 15 mai.

De asemenea din data de 1 iunie 2021, va crește numărul de participanți acceptați la evenimente (sportive, nunți, botezuri). Tot atunci o să dispară orice restricție de număr dacă organizatorul evenimentului garantează că toți participanții sunt vaccinați.

Citeste si: Spectacole fără mască de protecție în România. Despre ce este vorba

Nu scăpăm definitiv de masca chirurgicală

Chiar dacă românii sunt fericiți că au scăpat de masca de protecție din 15 mai 2021, acest lucru nu se aplică în orice spațiu public. Masca chirurgicală este obligatorie în piețe, târguri, stații de transport public, mijloace de transport public.

Citeste si: Adio, mască de protecție! Țara care renunță la obligația de a purta mască pe stradă

„Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască.

A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Deci, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut.”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat: „Tot din acest weekend pot să vă dau câteva exemple. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului.”.

locuri-purtare-masca-obligatoriu-15-mai
Fără mască chirurgicală în spațiile libere.[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat a transmis că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și trebuie să respectăm măsurile care încă sunt în vigoare. „Insist, ca nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. (…) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială

(…) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise”, a declarat Secretarul de Stat Raed Arafat.

Citeste si: Fără restricții de circulație de noapte și măști în aer liber de la 15 mai


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si