Lovitură pentru Gabriela Firea în instanţă! Deşi a cerut 100.000 de euro daune morale în procesul cu bloggerul Cetin, nu a primit decât 4.000 de euro!

Gabriela Firea l-a dat în judecată pe bloggerul Cetin, însă a obţinut o sumă infimă.

Matei Vaihan, luni 27 ianuarie 2020 , 08:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gabriela Firea l-a dat în judecată pe bloggerul Cetin în septembrie 2018. WOWbiz.ro a dezvăluit că Firea ii cere 100.000 euro, ca daune morale, bloggerului Cetin pentru publicarea unor „informatii denigratoare” pe care acesta le-ar fi publicat pe site-ul sau incepand cu anul 2016. Primarul General al Capitalei sustine ca cel mai cunoscut blogger din Romania a dus o adevarata campanie impotriva Gabrielei Firea in ultimii doi ani si cere obligarea acestuia eliminarea tuturor informatiilor si fotografiilor publicate dar si prezentarea scuzelor publice fata de cele afirmate.

Citeste si: Război între Gabriela Firea și ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Mărul discordiei: situaţia cheltuielilor de personal de la companiile municipale

„Începand cu anul 2016 persoana subsemnatei a format obiectul unei veritabile campanii de denigrare din partea paratului, campanie ce nu a fost justificata nici un moment de vreun temei legal si care mi-a afectat in mod direct, continuu si grav drepturile mele fundamentale la onoare si demnitate”, a scris Gabriela Firea in chemarea in judecata impotriva bloggerului Cetin Ametcea. Prima instanţă, Tribunalul Bucureşti, i-a dat câştig de cauză lui Firea, dar a stabilit daunele morale la doar 20.000 de lei, adică aproximativ 4.000 de euro, cu mult sub ce a pretins Firea. (vezi motivul pentru care Gabriela Firea e în război cu Gabi Szabo)

Gabriela Firea l-a dat în judecată pe bloggerul Cetin. Decizia poate fi atacată cu recurs

„Admite în parte cererea. Constată caracterul ilicit al difuzării de informaţii privind viaţa privată a reclamantei pe site-ul www.cetin.ro. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la postarea pe site-ul www.cetin.ro, aparţinând pârâtului, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă a acesteia. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.350 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 160 lei cu titlu de taxă judiciară de timbru (proporţional cu capetele de cerere admise) şi suma de 1.190 lei onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi, 25.02.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a fost hotărârea judecătorilor.

Apoi, cel care a depus apel a fost Cetin. Pe 20 ianuarie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul bloggerului, “ca nefondat”, şi nu a fost de acord nici cu “cererea intimatei-reclamante Gabriela Firea privind cheltuielile de judecată din apel ca neîntemeiată”. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea sentinţei. 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si