Lucruri pe care să nu le lași în mașină atunci când este ger

Mulți dintre noi lăsăm adesea diverse lucruri în mașină, din comoditate sau pentru că ne-ar putea fi de folos mai târziu. Nu întotdeauna este bine să facem asta, în special dacă sunt anunțate temperaturi extreme – ger sau caniculă. Iată 5 lucruri pe care nu trebuie să le lași niciodată în mașină când este ger.

Author: Andreea Bolocan marți 19 ianuarie 2021 , 12:46

temperaturi geroase ce sa nu lasi in masina cand e ger
Ce să nu lași în mașină când este vremea geroasă[Sursa foto: autoblog.md]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu toții știm ce se întâmplă cu apa lăsată la temperaturi mai mici de zero grade Celsius. Ei bine, apa nu este singurul lucru care are probleme la ger. Unele obiecte lăsate în mașină peste noapte se pot deteriora sau chiar crea probleme. Iată care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le lași niciodată în mașină când e ger.

Ce nu trebuie să lași în mașină când e ger, deoarece poate fi periculos:

1. Medicamente

Dacă ai de luat medicamente de la farmacie, ai grijă să nu le uiți în mașină peste noapte. În cazul multora producătorii recomandă păstrarea într-un interval de temperatură rezonabil, de regulă între 18 și cel mult 25 de grade.

Medicamentele care au trecut prin ger își pot pierde eficiența sau, dimpotrivă, pot avea efecte secundare periculoase. În special medicamentele lichide nu trebuie să înghețe.

Citeste si: Ce se strică cel mai des în timpul iernii la mașină

2. Instrumente muzicale

În niciun caz nu trebuie să lași în ger o chitară sau o vioară. T emperaturile scăzute vor duce la contractarea cutiei de rezonanță și a altor din lemn. În cel mai fericit caz, instrumentul se va dezacorda. În cazurile mai grave lemnul poate crăpa, reparațiile putând fi costisitoare.

3. Băuturi carbogazoase sau bere

Pe măsură ce lichidul îngheață, bioxidul de carbon poate duce la explozia recipientului aflat sub presiune. Numai cine nu a văzut un extinctor declanșându-se în portbagaj nu știe ce mizerie poate să facă o cutie de suc care explodează.

Citeste si: Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile mașinii. Urmează zile geroase

4. Conserve cu mâncare, ouă

Ca și cutiile de suc, și cele cu mâncare se pot deforma atunci când conținutul îngheață. În cazul produselor alimentare pericolul este mai mare. Asta deoarece o cutie desigilată va permite dezvoltarea rapidă a bacteriilor, ceea ce constituie un pericol pentru sănătate. Acest lucru este valabil și în cazul ouălor.

5. Telefonul sau laptopul

Temperaturile scăzute pot afecta semnificativ durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, de regulă, dispozitivele nu ar trebui să fie afectate iremediabil. Trebuie să ții cont însă că dispozitivul nu trebuie folosit imediat ce ajunge la căldură – condensul care se formează în interior poate cauza probleme sau defecțiuni. După ce ai văzut ce nu trebuie să lași în mașină pe timp de ger, nu strică să afli și care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai neapărat în mașină pe timp geros.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si