„Dacă veți câștiga pe 25 septembrie Florin Cîțu va rămâne prim-ministru?” a fost întrebat Ludovic Orban. „Asta vor hotărî forurile statutare ale PNL”, a răspuns Ludovic Orban.

Orban: ”Eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia”

Întrebat cum va fi dat jos Florin Cîțu, dacă va refuza să demisioneze, actualul lider PNL a spus că „asta e o chestiune de onoare.

Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL pierde competiţia, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă, în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă? Asta e o chestiune de legitate într-o democraţie”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Ludovic Orban: „Nu sunt un vânător, dar este necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea urșilor..”

Ce părere are Orban despre pierderea competiției de către un lider

Liderul PNL, Ludovic Orban, este de părere că în momentul în care un premier care candidează la funcția de președinte al unui partid, pierde competiția, atunci acesta nu mai are autoritate și nici legitimitate să exercite funcția respectivă.

Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?”, a adăugat liderul liberal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: S-a aflat cine este viitorul lider al PNL București

„Un om ca să poată să exercite o funcție de o asemenea importanță în stat trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate. Păi, tu, dacă pierzi în interiorul propriului tău partid, care te-a susținut pe poziția de prim-ministru... (...)”, a mai precizat premierul României, Ludovic Orban.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si