Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor: „După 15 mai nu vor fi deschise”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că restaurantele în spaţii închise sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic şi nu vor fi deschise din 15 mai. În schimb, se vor deschide magazinele din mall-uri care au intrări exterioare, dar şi hotelurile şi parcurile, de asemenea, cu respectarea unor măsuri de siguranţă.

Author: I.C. miercuri 06 mai 2020 , 12:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a fost întrebat, miercuri, dacă vor exista magazine din mall-uri care se vor deschide supă data de 15 mai şi a răspuns: ”În anumite spaţii de tip mall, sunt magazine care au intrări exterioare şi este normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise.

Cum, de altfel, vor fi deschise, în mall-uri, farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile- astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”.

Citeste si: Grecia se pregătește să primească primii turiști. Cum vor arăta plajele

Premierul a afirmat, încă odată, că restaurantele vor rămâne înschise după data de 15 mai.

Restaurantele rămân închise și după 15 mai

”Avem întâlniri astăzi cu sectorul HORECA(...) şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA. Aici v-am spus limpede, în analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

Din cauza asta, după 15 mai nu vor fi deschise. Hotelurile, în funcţie de respectarea anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi cu reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a declarat premierul.

Citeste si: Senatul a adoptat proiectul prin care personalul medical primește 2.500 de lei

Citeste si: Senatul a adoptat proiectul prin care personalul medical primește 2.500 de lei

Referitor la deschiderea parcurilor, Orban a afirmat: ”Guvernul nu a interzis niciodată accesul oamenilor în parc. Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situaţii de urgenţă la nivel local, cum este în Bucureşti, decizia de închidere a parcurilor, cred că prima entitate, autoritate locală care a luat decizia a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia şi Primăria Capitalei”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si