Ludovic Orban, după înfrângerea din congresul PNL: Nu mai există niciun parteneriat între mine și Iohannis

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a făcut primele declarații în fața partidului și a presei după anunțarea votului făcut sâmbătă în congresul PNL. Orban a obținut peste 1800 de voturi, dar a pierdut categoric în fața actualui premier Florin Cîțu, care a obținut peste 2800 de voturi.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 25 septembrie 2021 , 18:53

"Vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ludovic Orban l-a felicitat pe contracandidatul său, a precizat că își va prezenta demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților luni la prima oră, după care a aruncat o săgeată otrăvită la adresa lui Klaus Iohannis:

"De astăzi nu mai există niciun parteneriat între Ludovic Orban și Klaus Iohannis", a declarat fostul lider al liberalilor la finalul discursului său.

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la congresul PNL. "Trebuie ca această guvernare să continue. Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să își dea demisia"

Discurs scurt și amar al lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL în faţa lui Florin Cîţu, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu.

„Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Orban.

Citeste si: Congresul PNL. Florin Cîțu l-a învins pe Ludovic Orban și este noul șef al liberalilor. LIVE TEXT

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, la Congresul PNL, după alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului. 

Ce se întâmplă după congresul PNL

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu 2.000 de delegaţi, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si