Ludovic Orban, explicații privind restricţiile pentru a preveni răspândirea COVID-19

Premierul Ludovic Orban explică restricţiile decise pentru a preveni răspândirea COVID-19, spunând că vor fi suspendate pieţele aflate în spaţiu închis, însă primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul. În ceea ce priveşte funcţionarea teraselor, prim-ministrul a susţinut că unele terase s-au transformat în spaţii închise şi că în Bucureşti, în Centrul Vechi şi în Parcul Herăstrău, unele terase au devenit „locuri de petrecere”.

Alina Raducu, vineri 06 noiembrie 2020 , 14:47

Ludovic Orban, explicații privind restricţiile pentru a preveni răspândirea COVID-19
Ludovic Orban, explicații privind restricţiile pentru a preveni răspândirea COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„A rezultat că pieţele închise, spre deosebire de supermarketuri unde regulile sunt respetctate cu stricteţe, în pieţe(...) se transmite mai uşor.

Am păstrat pieţele deschise, mai mult primăriile pot să organizeze pieţe volante pentru a permite desfacerea produselor de către producătorii agricoli, menţionez, de către producători agricoli, pentru că, din păcate, mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt, ei nc, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că măsurile decise de Executiv sunt măsuri temporare şi necesare

„Am luat nişte măsuri de restricţie pe care nu le-am luat că ne dorim noi, sunt absolut necesare”, a spus premierul.
El a explicat şi măsurile decise de cu privire la terase.
”Foarte multe terase, prin tot felul de amenajări, practic s-au transformat în spaţii închise. Nu mai există aeraţia din spaţiile libere. Noi nu am interzis terasele, vreau să spun foarte clar, dar să fie terase în care se respectă toate regulile care sunt prevăzute în lege” a adăugat Orban.


El a susţinit că în Bucureşti, în Centrul Vechi şi în Parcul Herăstrău, unele terase s-au transformat în „locuri de petrecere”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, ca de luni masca să fie obligatorie pe tot teritoriul ţării, să fie instituite restricţii de circulaţie şi declaraţie pe proprie răspundere noaptea, cursurile în învăţământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, să fie interzise, magazinele să îşi închidă programul

la ora 21;00, iar pieţele care se află în spaţii închise să îşi suspende activitatea, în timp ce cele din spaţii deschise îşi pot continua activitatea.. Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Măsurile ar urma să fie valabile 30 de zile.

Citeste si: Coronavirus 6 noiembrie 2020: Peste 10.000 de cazuri în România

Având în vedere terasele, acestea vor rămâne deschise doar dacă nu au acoperiş şi doi pereţi

În ceea ce privește numărul persoanelor care pot participa la reuniunile de familie, Raed Arafat a precizat că autorităţile nu pot controla numărul persoanelor care participă la o astfel de reuniune, de aceea au făcut apel la parteneriat cu populaţia.
Raed Arafat a explicat şi faptul că mall-urile vor rămâne deschise până la ora 21, la fel ca celelalte magazine.


Întrebat dacă vor fi folosite măştile de protecţie în sălile de sport, Raed Arafat a precizat că va fi aplicat ordinul ministrului Sănătăţii:. „Este acolo spaţiu închis”.

Citeste si: Carantină România noiembrie 2020: Lista completă a restricţiilor care se aplică de luni


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emotii uriase inaintea celui de-al doilea joc pentru imunitate al saptamanii la... Emotii uriase inaintea celui de-al doilea joc pentru imunitate al saptamanii la Survivor Romania! Iata ce traseu dificil ii asteapta pe Faimosi si Razboinici!
spotmedia.ro
Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație... Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație sănătoasă și cât mai multă mișcare. Fără stres. Și fără țigări
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
infoactual.ro
Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină... Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină negativă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si