Ludovic Orban: Nu în toate sectoarele bugetare este nevoie de reducerea numărului personalului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că nu în toate sectoarele bugetare este nevoie de reducerea numărului personalului, existând domenii precum învăţământul, sau poliţia, unde este deficit de angajaţi.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 13 martie 2021 , 16:36

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În ceea ce priveşte soluţiile propuse de economistul şef al Băncii Naţionale privind reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar, Orban îi „sugerează” acestuia „să înceapă cu BNR-ul reducerea”.

”Nu este prima afirmaţie, a mai făcut afirmaţii de genul acesta. Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul. Să înceapă cu BNR-ul cu reducerea.

Ascultaţi-mă! Apropo, nu poate cineva să hotărască... Sunt domenii de activitate unde personalul existent este deficitar, pot să vă spun, în educaţie e personal deficitar, mai ales în urbanul mic şi în rural, de asemenea în zona Poliţiei personalul este deficitar, s-a ajuns la descompletări ale secţiilor de poliţie, la un număr extrem de redus de poliţişti şi acolo e nevoie de completări. Sunt zone unde, într-adevăr, personalul este excedentar. Nu cotează neapărat numărul de angajaţi. Contează ce fac angajaţii, asta este important: ca ei să fie evaluaţi după nişte criterii foarte obiective, foarte simple, după prestaţiile pe care ei le realizează efectiv în funcţiile publice pe care le deţin”, a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă OUG ce oferă sprijin pentru angajatori şi salariaţi, în perioada pandemiei

Întrebat de ce în unele judeţe a crescut numărul subprefecţilor, Orban a răspuns că „şi înainte erau un prefect şi subprefect”, subliniind că nu au crescut schemele de personal ale prefecturilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban

Citeste si: Bugetul pe 2021, votat pe articole în Parlament. Circ în timpul discursului premierului Cîțu (VIDEO)

„Există prefecturi unde au mai mulţi angajaţi decât au nevoie, există prefecturi unde au mai puţini angajaţi decât au nevoie din cauza faptului că angajaţii prefecturilor nu au fost incluşi în Legea salarizării unitare şi au rămas cu nişte salarii foarte mici, foarte mulţi oameni din prefecturi s-au mutat către administraţia locală”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeste si: Cîţu: „Nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să purtăm mască de fiecare dată. A început să crească iarăşi...”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si