Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, după încheierea secțiilor de vot, la ora 21.00, că PNL este nu doar câştigătorul moral, ci și câștigătorul de la finalizarea procesului de numărare a votului. Argumentele aduse de șeful liberalilor se referă la voturile din diaspora, la marja de eroare a sondajelor de tip exit-poll și la decalajul exit-poll-ului față de finalul procesului de vot.

Ludovic Orban s-a arătat "foarte încrezător" în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de "forţele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetăţeanul şi care vor dezvoltarea României" pentru a

putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt.

Citeste si: Cine sunt senatorii și deputații de la AUR, partidul-surpriză de la Alegerile Parlamentare

Ludovic Orban: PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri 

" Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unor sondaje de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul alegerilor îl vom cunoaşte după finalizarea procesului de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate în intervalul 19,30- 21,00, voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora şi care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare şi mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor", a declarat Ludovic Orban, duminică, după anunţarea exit-poll-urilor.

Liderul PNL i-a felicitat pe "toţi românii care au decis să-şi exercite dreptul fundamental la vot". "În ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practicate de alte formaţiuni politice, respect pe toţi aceia care au decis să participe la vot în condiţii de pandemie şi, ca atare, le mulţumesc. De asemenea, în mod special, le mulţumesc tuturor cetăţenilor români care au venit la vot şi au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, o alegere normală, o alegere în interesul României", a mai declarat Orban.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Traian Băsescu: "PMP a trecut pragul, va avea 7%. Eu sper ca domnul preşedinte Iohannis..."

Orban vrea formarea unui noi guvern într-un termen cât mai scurt 

Șeful Guvernului liberal s-a declarat încrezător că PNL va putea constitui o majoritate parlamentară alături de formaţiuni democratice.

"Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forţele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetăţeanul şi care vor dezvoltarea României, pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt, pentru a da României ceea ce are nevoie România- un guvern responsabil, un guvern care să poată să fructifice toate resursele puse la dispoziţia României în următorii 4 ani de zile şi toate oportunităţile de care beneficiază România în următorii 4 ani", a mai afirmat Orban.

Preşedintele PNL a avut un mesaj şi pentru cei care, din diverse motive, au ales să nu-şi exprime opţiunea de vot.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

"Puterea, într-o societate, aparţine cetăţenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Cu cât numărul celor care îşi exercită această putere de a delega unor reprezentanţi destinul României pe o perioadă de patru ani este mai mare, cu atât democraţia este mai puternică şi este mai reprezentativă. Chiar dacă la aceste alegeri aţi ales să nu veniţi la vot, vă cer ca în viitor să consideraţi aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. Odată la patru ani, fiecare român are puterea de a decide direcţia în care se îndreaptă România şi mai ales cui încredinţează puterea. În ce ne priveşte, vom încerca să-i reprezentăm pe toţi românii, atât pe cei care au votat, cât şi pe cei care nu au votat. În toate negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern, vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă de interese din societatea românească şi vom pune la dispoziţia societăţii româneşti soluţii pentru problemele tuturor românilor", a arătat Orban. 

"Noi cunoaştem obiceiurile cu care ne luptăm de 30 de ani"

Preşedintele PNL le-a solicitat, în context, delegaţilor din secţiile de votare ai "formaţiunilor democratice, proeuropene, care respectă democraţia" să fie "extrem de atenţi" la procesul de numărare a voturilor. "Nu spun întâmplător acest lucru, pentru că noi cunoaştem obiceiurile cu care ne luptăm de 30 de ani. Repet, toţi delegaţii din secţiile de votare trebuie să fie mobilizaţi la maxim şi atenţi la fiecare vot exprimat de cetăţenii români", a afirmat Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si