Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai. Cum sunt zodiile afectate?

Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai. În 2022 vom avea parte de două eclipse de Lună totală. Prima va avea loc pe 16 mai, când astrologii prevăd schimbări mari pentru mai multe zodii.

Author: Alina Raducu joi 12 mai 2022 , 15:54

Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai. Cum sunt zodiile afectate?

Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai. Cum sunt zodiile afectate?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Eclipsa de lună din 16 mai 2022, va fi o eclipsă totală, prima din cele două din acest an. Astfel, eclipsa va începe prin umbrirea părții de Nord a Lunii, trecând prin centrul umbrei Pământului. Prin urmare, va fi o eclipsă centrală de Lună, prima din seria Saros 131. Va avea o magnitudine de prag de 1,4137 și o magnitudine penumbrală de 2,3726. Va fi vizibilă din Americi, Europa, Africa.

Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai

În timpul eclipsei din 16 mai, Luna va primi lumină de la soare doar prin atmosfera Pământului și își va schimba culoarea de la gri, la roz și de la portocaliu la roșu.

În timpul eclipsei umbra sângerie a Pământului va acoperi Luna, astfel o mică rază de lumină roșiatică va ajunge totuși la aceasta, producând un  fenomen spectaculos. Adică lumina soarelui care va lovi Luna va fi filtrată prin atmosfera Pământului care împrăștie lumina albastră și lasă doar acel roșu-sângeriu să treacă. Din exact același motiv, Soarele, pe care de obicei îl vedem galben, devine roșu în timpul apusului, potrivit nationalgeographic.com.

Citeste si: Luna plină mai 2022: Cum simt zodiile influenţa acestui fenomen astronomic?

Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai. Cum sunt zodiile afectate?

Luna sângerie 2022: Eclipsă de lună, pe 16 mai. Cum sunt zodiile afectate?

[Sursa foto: PixaBay]

Spre deosebire de eclipsa de Soare, pentru cea de Lună nu vei avea nevoie de ochelari speciali, ci doar de un binoclu pentru a vedea cât mai clar. Dacă vrei să urmărești acest fenomen, însă condițiile meteo nu o vor permite, ai putea să vezi totul LIVE, online, pe canalul de YouTube al celor de la NASA. Eclipsa se va petrece la ora 6:11, ora României, după cum ne anunță cei de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Ce zodii vor fi afectate în timpul eclipsei de lună din 16 mai 2022

Unele zodii care vor întâmpina dificultăți în comunicarea cu cei din jur, însă aceste trei zodii vor avea parte de schimbări radicale. Viața unor zodii se va schimba radical odată cu apariția eclipsei de lună din 16 mai 2022. 

De asemenea, sentimentele și emoțiile vor ieși la suprafață mai mult decât de obicei, se „schimbă regulile jocului”, va produce tot felul de evenimente, situații și noi dezvăluiri. Iată cum vor fi afectate zodiile!  

Citeste si: Horoscop: Zodiile care vor avea parte de o iubire ca în poveşti în această vară

Taur 

În sectorul dragostei, cei din zodia taur ar putea întâmpina unele dificultăți. Mare atenție la relațiile actuale sau viitoare, impactul va fi unul karmic, deoarece sunt într-o perioadă în care s-a cam ”umplut paharul” și ar putea să răbufnească.

Fecioare

Fecioarele sunt vizate de Mercur, care va fi retrograd. Astfel, pot traversa o perioadă în care anumite lucruri să se materializeze, chiar într-un mod neașteptat. Nativii vor putea descoperii cauzele unor probleme de sănătate care le dau bătăi de cap.

Vărsător

Nativii din zodia vărsător ar putea ajunge la idealul propus pe partea profesională, deoarece se află într-o zonă explozivă.

Citeste si: Mercur retrograd 2022. Cum vor fi afectate zodiile în perioada 10 mai- 3 iunie

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si