Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ”cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă”.

Citește și: VIDEO- Hong Kong se inundă. După taifunul Haikui, ploi torențiale au distrus orașul chinzesc

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Va fi grevă generală în sectorul naval

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Va fi grevă generală în sectorul naval

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Numerele de telefon la care pot suna cetățenii români

”De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076”, precizează Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe vine cu recomandări pentru cetățeni și îi îndrumă la consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro.

De asemenea reaminteşte faptul că cetăţenii români care merg să călătorească în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă"( https://www.mae.ro/app_cs), în care sunt oferite informații şi sfaturi de călătorie.

Citește și: VIDEO- Pasager aruncat de pe feribot, acuzații de crimă. Victima avea bilet valid și voia să ajungă acasă

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Va fi grevă generală în sectorul naval

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Va fi grevă generală în sectorul naval

[Sursa foto: Istockphoto.com]

MAE a emis joi atenționare de călătorie în Grecia pentru ciclonul „Daniel”

Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Grecia că, în urma fenomenelor meteo puternice cauzate de ciclonul „Daniel”, există numeroase drumuri naționale și autostrăzi afectate.

Din cauza ciclonului „Daniel”, infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion și Insula Skhiatos a fost afectată, fiind înregistrate dificultăți inclusiv la transportul aerian și cel maritim.

Citește și: Un motociclist franco-turc a intrat în moarte cerebrală după o urmărire cu mașina poliției și o coliziune lângă Paris

Atenționare MAE din cauza ciclonului „Daniel” din Grecia

Potrivit comunicatului, Poliția elenă a dispus restricții de circulație pe mai multe tronsoane, după cum urmează:

Citește și: Inundațiile au făcut ravagii în Grecia. Un câine rămas singur pe acoperișul unei case așteaptă să fie salvat

  • strada Larisis, în Volos, pe ambele fluxuri de trafic, de la sensul giratoriu cu bulevardul Athinon până la intersecția cu șoseaua de centură Volos, precum și
  • drumul național Volos- Larissa)
  • drumul județean Rizomylos- Kanalia, de la intersecția cu PEO Larissa- Volos până în satul Kanalia
  • drumul județean Volos- Kanalia, de la Melissatika la satul Kanalia
  • drumul județean Agia-Volos, de la satul Kanalia până la linia administrativă cu regiunea Magnesia, respectiv satul Kalamaki din prefectura Larissa
  • drumul local Stefanovikeio- Megalo Monastiriou, de la intersecția cu drumul național Volos- Larissa până la satul Megalo Monastiri
  • drumul județean Velestinou- Mikro Perivolaki din satul Chloe până la limita administrativă cu prefectura Magnesia (satul Agrokipio)
  • șoseaua Larissa-Volos, de la intersecția cu satul Chloe până la satul Stefanovikio

Citește și: Explorați Tinutul Pădurenilor cu gazdele emisiunii "ROventura", sâmbătă, la Kanal D!

Circulația din Grecia, în dificultate din cauza fenomenelor meteorologice extreme

Accesul vehiculelor este interzis în regiunea Trikala, cu excepția rețelei rutiere care conectează localitățile Ioannina și Grevena cu unitatea regională Larissa, astfel: drumul național Ioannina – Trikala – Larissa; drumul național Grevena – Mourgani; drumul național Ioannina – Trikala – Larissa.


Circulația vehiculelor este interzisă pe teritoriul prefecturii Karditsa, cu excepția porțiunii din autostrada E-65 aflată în responsabilitatea Poliției din Karditsa.
Au fost ridicate restricțiile pe rețeaua rutieră din insula Skiathos, cu excepția zonelor Agia Paraskevi- Troulos- Platanias, unde circulația este în continuare oprită.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că datele oficiale actualizate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice extraordinare sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale elene de Meteorologie: www.emy.gr, se mai menționează în comunicat.

De asemenea, Secretariatul General al Protecției Civile a emis un set de recomandări și măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariția fenomenelor meteorologice severe disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr.

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Principala ipoteză a anchetatorilor în cazul tragediei din Cluj. O familie întreagă, descoperită moartă în curtea din spatele casei- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Inundațiile din Grecia, dezastru colosal. 100 de turiști români, salvați cu feribotul

Se recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgență 112.Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Citește și: VIDEO- Românii blocați în Grecia, greu de adus în țară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si