Agenția Națională a Medicamentului realizează periodic controale și verificări în unitățile medicale din România, fiind vorba de spitale, dar și despre cabinete stomatologice.
Reprezentanții agenției spun că au găsit numeroase echipamente medicale expirate, dar și dispozitive neconforme, acestea fiind achiziționate fără a fi verificate înainte.

Citește și: Mai multe persoane din Bacău și Botoșani sunt suspectate că ar fi încheiat în fals contracte cu un operator de telefonie mobilă

Mai multe persoane din Bacău și Botoșani sunt suspectate că ar fi încheiat în fals contracte cu un operator de telefonie mobilă

9 persoane au fost duse la audieri, după ce ar fi săvârșit infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

Citește și: Percheziții de ultim moment: sunt vizate persoane acuzate de luare de mită, dare de mită, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, fals material în înscrisuri oficiale şi spălarea banilor

Potrivit Poliţiei Române, au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, şapte în judeţul Bacău şi două în judeţul Botoşani, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

În dosar sunt vizate 68 de infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Doar 13 țări din lume au un aer sănătos de respirat

„În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanţă, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajaţi ai acestuia şi un consilier juridic, în scopul obţinerii unor dispozitive şi echipamente de telefonie mobilă”

, a transmis, miercuri,  Poliţia Română.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de euro.

Citește și: Trei moldoveni au fost arestați după ce au reușit să cloneze paginile mai multor bănci din România

Perchezițiile au vizat descoperirea și ridicarea materialelor de probă, precum înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.

Citește și: EXCLUSIV: Manechine high-tech pentru antrenarea medicilor./Medic: ”Simularea medicală reprezintă o normalitate integrată în pregătirea profesioniștilor”

Manechine high-tech pentru antrenarea medicilor./Medic: ”Simularea medicală reprezintă o normalitate integrată în pregătirea profesioniștilor”

Simulatoarele medicale reprezintă o modalitate extraordinară de a antrena actualii cât și viitori medici, fără ca oamenii să fie afectați. Medicul specialist Cristian Toma a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre noua inovație în medicină. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Manechinele umanoide robotice  de ultimă generație reprezintă un beneficiu real, atât pentru sistemul medical cât și pentru medicii care pot exersa diverse manevre salvatoare.

Citește și: VIDEO- Amenzi pentru spitalele care nu comunică cu familiile pacienților în cel mult două ore de la internare

Astfel, simulatoare au început să fie din ce în ce mai prezente în școlile și universitățile medicale din România. Medicul specialist în urologie, Cristian Toma a explicat  în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  despre mecanismul din spatele acestor manechine de ultimă generație cât și despre costul lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si