În urma atacurilor masive rusești, regiunile vizate au fost Harkov și Odesa. În Kiev au murit cel puțin două persoane până acum, iar în Liov s-au găsit cinci morți. 

Atacuri masive cu rachete în Ucraina

Principalele ținte ale rușilor au fost Harkov și Odesa. Rușii au bombardat de luni întregi instalații-cheie din Ucraina, folosind rachete și drone și au distrus surse de apă, încălzire și electricitate.

Guvernatorul regional Oleg Sinegubov a scris pe rețelele de socializare că: „Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii Harkov. „Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale. Potrivit primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită”.

Citește și: VIDEO- Proteste violente în Georgia. 66 de persoane arestate și zeci de polițiști răniți

Astfel, primarul din Harkov, Igor Terehov a anunțat că infrastructura energetică a fost cea vizată. 

În Odesa, guvernatorul Maksim Marcenko a anunțat că: „Rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale”. Din fericire, nu au fost victime”.

Citește și: Un an de război în Ucraina: Tot ce trebuie să știi despre invazia Rusiei

Astfel, în urma atacurilor, centrala  nucleară de la Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua electrică, conform companiei de energie Energoatom: „Astăzi, ultima linie de comunicație dintre CNE Zaporojie ocupată și sistemul

energetic ucrainean a fost întreruptă. Combustibilul pentru funcționare rămâne timp de 10 zile”.

Astfel, 40% din locuitorii Kievului au rămas fără căldură. 

Zelenski refuză să se întâlnească cu Putin pentru că nu are încredere în el

În urma unui interviu acordat către CNN, Zelenski, președintele Ucrainei a declarat că nu vrea să se întâlnească cu Putin, deoarece nu are deloc încredere în liderul rus: „Nu avem nicio circumstanță să vorbim cu președintele Federației Ruse pentru că nu se ține de cuvânt.

Nu avem deloc încredere în el”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Povestea Margaritei, ucraineanca refugiată la București. ”La început, părea un vis urât. Apoi, s-a instalat frica și am decis să părăsim țara”/ ”Copilul nostru are autism și epilepsie și a trecut prin perioade foarte dificile”

Cel puțin 2 morți în urma bombardamentelor la Kiev

Una dintre exploziile de la Kiev a făcut cel puțin două victime, conform primarului capitalei, Vitali Kliciko: „Încă o explozie în capitală. Cartierul Svyatoshynskiy. Toate serviciile se îndreaptă spre fața locului. Mașinile ard în curtea unei clădiri rezidențiale”, „Două victime în districtul Svyatoshynskiy. Medicii oferă asistență la fața locului”.

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Mărturiile emoționante ale ucrainencei care de un an confecționează păpuși în România./ ”Păpușile nu sunt doar un hobby, ci și un job pentru mine”

Citește și: Volodimir Zelenski promite recuperarea peninsulei Crimeea de la Rusia

Citește și: VIDEO- Val de arestări în Rusia, la un an de la începutul invaziei în Ucraina. Motivul incredibil pentru care mai mulți oameni au fost încătușați

5 morți în regiunea Liov, găsiți până acum

În primă fază, guvernatorul a anunțat moartea a 4 persoane, ucise de rachete: „În districtul Zolociv, o rachetă inamică a căzut într-o zonă rezidențială. A început un incendiu. S-a stins deja”, a spus Maksym Kozytsky. „În acest moment, se știe despre patru morți. Aceștia sunt patru adulți. Doi bărbați și două femei. Erau acasă când a căzut racheta. Resturile sunt încă în curs de rezolvare. Ar putea fi alți oameni sub ei.”

Citește și: VIDEO- Ziua 373 de război în Ucraina: Putin a convocat Consiliul de Securitate

Ulterior, guvernatorul a explicat că numărul morților a crescut la 5: „Numărul persoanelor ucise în urma căderii rachetei în districtul Zolociv a crescut la cinci. Cadavrul altui bărbat, născut în 1963, a fost descoperit sub dărâmături. Sincere condoleanțe rudelor”.

Ucrainenii au doborât 34 de rachete rusești

În urma atacurilor, forțele de apărare al Ucrainei au distrus 34 de rachete de croazieră și 4 vehicule aeriene fără pilot „Shahed-136/131”, conform armatei ucrainene.

Citește și: VIDEO- Discursul lui Vladimir Putin, după un an de război: NATO a jucat ”un joc murdar”, ei au început războiul

Forțele ucrainene au mai menționat că Rusia a lansat 48 de rachete de croazieră de tip Kalibr: „Lansările au fost efectuate de la zece avioane strategice Tu-95, șapte avioane cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, opt avioane de luptă Su-35, șase MiG-. Avioane 31K și trei portavioane Kalibr KR în Marea Neagră. Ca urmare a contramăsurilor organizate, rachetele aeriene ghidate 8 Kh-31P și Kh-59 nu și-au atins țintele. Este demn de remarcat faptul că forțele armate ale Ucrainei nu au mijloace capabile să distrugă Kh-22 și Kh-47 „Kinjal” și S-300”.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Soldat ucrainean, executat de ruși. „Slavă Ucrainei” au fost ultimele lui cuvinte înainte de a fi ucis

Aceeași susrsă mai precizează că, în total, rușii au lansat 81 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei.

Zelenski- declarații după bombardamentele cu 81 de rachete asupra Ucrainei

Președintele Ucrainei a scris pe Telegram că Ucraina a fost asediată toată noaptea de 81 de rachete de diferite tipuri.

„A fost o noapte grea. Un atac masiv cu rachete în toată țara. Regiunile Kiev, Kirovohrad, Dnipro, Odesa, Harkov, Zaporojie, Liov, Ivano-Frankivsk, Jitomir, Vinița. Atacurile asupra infrastructurii critice și clădirilor rezidențiale. Din păcate, există răniți și morți. Condoleanțe familiilor. Toate serviciile funcționează. Sistemul energetic este în curs de restabilire. Au fost impuse restricții în toate regiunile. Inamicul a tras 81 de rachete în încercarea de a-i intimida din nou pe ucraineni, revenind la tacticile lor mizerabile. Ocupanții nu pot teroriza decât civilii. Asta este tot ce pot face. Dar nu îi va ajuta. Nu vor evita responsabilitatea pentru tot ce au făcut. Le mulțumim gardienilor cerului nostru și tuturor celor care ajută la depășirea consecințelor atacurilor furioase ale ocupanților”, a transmis Zelenski.

Citește și: Atac cibernetic asupra paginii oficiale de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România

Rușii susțin că bombardamentele sunt consecințele atacului de la Briansk. Putin vrea continuarea războiului

Rusia a anunțat cauza atacurilor masive de joi din Ucraina: „Ca răspuns la actele teroriste ale regimului de la Kiev în regiunea Briansk, pe 2 martie, forţele armate ale Federaţiei Ruse au efectuat lovituri masive de represalii”, a anunțat ministrul rus al Apărării.

Citește și: UPDATE- Spațiul aerian rusesc a fost închis. Mai multe zboruri interne ruse au fost întoarse după ce un obiect neidentificat a fost observat pe cer

Citește și: Volodimir Zelenski cere avioane de luptă moderne pentru a-și înfrânge inamicul

Elegijus Paulavicius, șeful serviciilor de informații militare lituaniene a transmis că: „Cât timp va putea Rusia să poarte războiul va depinde şi de sprijinul faţă de armata rusă al unor state precum Iran, Coreea de Nord. Dar dacă priviţi la ce are Rusia astăzi, adică rezerve strategice, echipamente, muniţii, armament, ea îl poate duce la intensitatea actuală doi ani”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si