Facturile uriașe împing autoritățile să ia măsuri drastice pentru a economisi. Primăria Carei a luat în calcul inclusiv varianta regrupării birourilor și a închiderii spațiilor care vor rămâne nefolosite, atât în primărie cât și în instituțiile subordonate. În plus, se analizează varianta închiderii unei părți a corpurilor de iluminat din oraș.

Premierul a cerut un plan de scădere a consumul de energie în instituțiile statului

În contextul recomandărilor emise la nivel național pentru reducerea consumului de energie electrică și spitalele din Târgu Mureș elaborează planuri pentru reducerea facturilor. 

Managerii dau însă asigurări că pacienții nu vor fi afectați în ceea ce privește căldura.

Citeste si: Ţările Europei Centrale iau măsuri pentru a economisi energie

„Au fost transmise recomandări către toate secțiile spitalului, în locurile unde nu este necesară lumina, aceasta să fie stinsă, să fie stinse calculatoarele după amiaza, atunci când nu sunt utilizate, s-a interzis folosirea caloriferelor electrice și a aerotermelor în cadrul secțiilor, reducerea consumatorilor acolo unde nu sunt necesari și unde pot fi opriți, precum și înlocuirea surselor clasice de iluminare cu becuri economice”, susține purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Iarna a ajuns în România! Care sunt recomandările salvamontiștilor

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să prezinte un plan de scădere a consumului de energie electrică în instituțiile statului. Premierul propune, ca primă soluție, înlocuirea becurilor clasice cu becuri LED, atât pentru instituțiile publice, cât și pentru populație. 

Lanțul de magazine Lidl își scurtează programul pentru a economisi energie

Și lanțul de magazine Lidl Romania a anunțat că din data de 26 septembrie magazinele vor fi deschise doar între orele 07:30- 21:00 în cursul săptămânii, respectiv 08:00- 19:00 pe timp de weekend. 

Citeste si: Programul Rabla pentru becuri, gata de start. Cum poți să economisești 70-80% din consumul de curent

Astfel, deschiderea magazinelor Lidl se va face cu jumătate de oră mai târziu decât până acum.

Lidl este client al Electrica Furnizare, fiind alimentat cu energie în regim de ultimă instanță încă din vară, la cel mai mare preț de pe piață. 

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre bugetul pe 2023. Cu cât cresc salariile și pensiile

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si