Manastirea Maglavit arata extraordinar! Renovarea interiorului a fost finalizata, iar acum se lucreaza la turla! Vezi imagini spectaculoase din locul in care Petrache Lupu sustine ca l-a vazut pe Dumnezeu VIDEO EXCLUSIV

Manastirea Maglavit a fost ridicata chiar pe locul minunii traite de ciobanul Petrache Lupu.

Webeditor: A.N. Author: Petru Luca sâmbătă 10 martie 2018 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Manastirea Maglavit, inaltata chiar pe locul pe care ciobanul Petrache Lupu sustine ca l-a vazut pe Dumnezeu, a fost ridicata initial din finantarea lui Gigi Becali, care a platit circa un milion de euro, incepand cu 2006. Ulterior, Biserica Ortodoxa Romana, prin mitropolia Olteniei, a preluat lucrarile, care acum aproape ca s-au incheiat, manastirea prezentandu-se extraordinar.

Pictura din interior a fost terminata, la turla inca se mai lucreaza, iar ansamblul monahal este si el pus la punct.

In fata manastirii este amplasat mormantul lui Petrache Lupu, decedat in 1994, la 87 de ani, locul fiind protejat de padurea seculara din incinta complexului.

Gardul asezamantului a fost si el schimbat, parcarea a fost marita substantial, iar turistii vin in numar tot mai mare sa vada biserica ridicata chiar pe locul minunii despre care Petrache Lupu a vorbit toata viata.  

"Mănăstirea Maglavit s-a născut în urma unei descoperiri dumnezeieşti. Când slujim Sfânta Liturghie în această Sfântă Mănăstire avem în vedere în primul rând sărbătoarea. Noi cinstim Izvorul Tămăduirii. Avem în vedere şi evenimentele care s-au scurs de la acel moment sfânt din Biserica din Vlaherne. Şi asociem şi acest moment al fântânii, al izvorului lui Petrache. Acest om a fost într-adevăr binecuvântat de Dumnezeu şi prin el lumea s-a binecuvântat de atunci. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să reaprindă flacăra credinţei a tuturor credincioşilor din această regiune a Olteniei şi să o împărtăşească şi altora din alte regiuni, deoarece este un loc binecuvântat”, spunea Irineu,

mitropolitul Olteniei, in 2010, la sfintirea bisericii. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata... Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde se va atinge temperatura extrema de 41 de grade Celsius!
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional... Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si