Manastirea Maglavit arata extraordinar! Renovarea interiorului a fost finalizata, iar acum se lucreaza la turla! Vezi imagini spectaculoase din locul in care Petrache Lupu sustine ca l-a vazut pe Dumnezeu VIDEO EXCLUSIV

Manastirea Maglavit a fost ridicata chiar pe locul minunii traite de ciobanul Petrache Lupu.

Author: Petru Luca Webeditor: A.N. sâmbătă 10 martie 2018 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Manastirea Maglavit, inaltata chiar pe locul pe care ciobanul Petrache Lupu sustine ca l-a vazut pe Dumnezeu, a fost ridicata initial din finantarea lui Gigi Becali, care a platit circa un milion de euro, incepand cu 2006. Ulterior, Biserica Ortodoxa Romana, prin mitropolia Olteniei, a preluat lucrarile, care acum aproape ca s-au incheiat, manastirea prezentandu-se extraordinar.

Pictura din interior a fost terminata, la turla inca se mai lucreaza, iar ansamblul monahal este si el pus la punct. In fata manastirii este amplasat mormantul lui Petrache Lupu, decedat in 1994, la 87 de ani, locul fiind protejat de padurea seculara din incinta complexului.

Gardul asezamantului a fost si el schimbat, parcarea a fost marita substantial, iar turistii vin in numar tot mai mare sa vada biserica ridicata chiar pe locul minunii despre care Petrache Lupu a vorbit toata viata.  

"Mănăstirea Maglavit s-a născut în urma unei descoperiri dumnezeieşti.

Când slujim Sfânta Liturghie în această Sfântă Mănăstire avem în vedere în primul rând sărbătoarea. Noi cinstim Izvorul Tămăduirii. Avem în vedere şi evenimentele care s-au scurs de la acel moment sfânt din Biserica din Vlaherne. Şi asociem şi acest moment al fântânii, al izvorului lui Petrache. Acest om a fost într-adevăr binecuvântat de Dumnezeu şi prin el lumea s-a binecuvântat de atunci. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să reaprindă flacăra credinţei a tuturor credincioşilor din această regiune a Olteniei şi să o împărtăşească şi altora din alte regiuni, deoarece este un loc binecuvântat”, spunea Irineu, mitropolitul Olteniei, in 2010, la sfintirea bisericii. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si