Trei rețete simple cu ouă pentru un mic dejun delicios și copios
Dimineața, atunci când ne trezim, ne dorim să savurăm un mic dejun cât mai gustos și sănătos. Noi am venit în ajutorul vostru cu trei rețete de ouă. Iată cum se prepară acestea!
Iată cele mai gustoase rețete cu ouă pentru micul dejun pe care trebuie să le încercați!
Pentru această rețetă veți avea nevoie de roșii mai mari – pentru fiecare ou câte o roșie. Tăiați (în roșie) un capac în jurul codiței și îndepărtați miezul. Aranjați-le pe o tavă sau formă de copt. Preîncălziți cuptorul până la 180 de grade.
Puneți într-un bol un ou, amestecați-l ușor cu o furculiță, apoi adăugați puțină șuncă și ceapă verde tăiate mărunt. Amestecați bine compoziția, puneți-o într-un vas pentru microunde (sau cană) și gătiți-o 1-2 minute (în funcție de puterea cuptorului). Presărați apoi omleta cu cașcaval ras și dați-o pentru încă jumătate de minut (sau un minut) la cuptor.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Alertă în Italia. A apărut primul caz de ”gripă australiană”, care afectează și creierul- antena3.ro
Citeste si: Cele mai delicioase prăjituri de post: 3 reţete inedite
Dacă folosiți mai multe ouă, timpul de preparare va fi prelungit respectiv.
Fierbeți ouăle 3-4 minute pentru a ieși moi. Lăsați-le să se răcească, iar apoi decojiți-le. Aveți grijă să nu deteriorați albușul (ca să nu se scurgă gălbenușul). Treceți ouăle prin pesmet și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu unt.
O altă variantă este aceea de a pregăti un amestec de smântână cu pesmet (sau smântână cu ou, ou cu pesmet, sau toate trei ingrediente la un loc), să treceți ouăle prin acest amestec, apoi să le prăjiți. Pentru cei care preferă maioneza, pot să o folosească la fel de reușit.Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii