Dimineața, atunci când ne trezim, ne dorim să savurăm un mic dejun cât mai gustos și sănătos. Noi am venit în ajutorul vostru cu trei rețete de ouă. Iată cum se prepară acestea!
Iată cele mai gustoase rețete cu ouă pentru micul dejun pe care trebuie să le încercați!
OUĂ COAPTE ÎN ROȘII
Pentru această rețetă veți avea nevoie de roșii mai mari – pentru fiecare ou câte o roșie. Tăiați (în roșie) un capac în jurul codiței și îndepărtați miezul. Aranjați-le pe o tavă sau formă de copt. Preîncălziți cuptorul până la 180 de grade. Puneți în interiorul roșiilor câte puțin cașcaval ras și adăugați apoi cu grijă, câte un ou în fiecare. Dați roșiile la cuptor pentru 10 minute, apoi presărați-le cu cașcaval ras și mai coaceți-le încă 2 minute, până se topește cașcavalul. Presărați cu verdeață tocată mărunt și serviți-le fierbinți sau calde.
OMLETĂ RAPIDĂ LA CUPTORUL CU MICROUNDE
Puneți într-un bol un ou, amestecați-l ușor cu o furculiță, apoi adăugați puțină șuncă și ceapă verde tăiate mărunt.
Citeste si: Cele mai delicioase prăjituri de post: 3 reţete inedite
Dacă folosiți mai multe ouă, timpul de preparare va fi prelungit respectiv.
OUĂ PANE
Fierbeți ouăle 3-4 minute pentru a ieși moi. Lăsați-le să se răcească, iar apoi decojiți-le. Aveți grijă să nu deteriorați albușul (ca să nu se scurgă gălbenușul). Treceți ouăle prin pesmet și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu unt. O altă variantă este aceea de a pregăti un amestec de smântână cu pesmet (sau smântână cu ou, ou cu pesmet, sau toate trei ingrediente la un loc), să treceți ouăle prin acest amestec, apoi să le prăjiți.
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.