Trei rețete delicioase cu ardei kapia roșu

Ardeiul este una dintre cele mai sanatoase legume. Are un continut ridicat de apa si unul foarte scazut de calorii.

Iată cele mai gustoase rețete cu ardei kapia pe care trebuie să le încercați acasă!

Gazpacho de ardei copt cu creveti

Ingrediente (pentru 4 portii)

  • 3 ardei rosii mari
  • 1 castravete fara coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 linguri otet de vin
  • 6 linguri ulei de masline
  • 100 gr creveti

Metoda de preparare

Citeste si: Salată de vinete în stil oriental. Cum se prepară Baba Ghanouj? Ingredientul secret

Se coc ardei confrom instructiunilor din reteta de mai sus.

Castravetele se taie in bucati mai mici si se pune in blender.

Se adauga usturoiul, ardeii, sucul de rosii, otet si 4 linguri de ulei si se mixeaza timp de 1 minut. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se prajesc crevetii timp de 3 minute, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline.

Supa se toarna in boluri si se aseaza deasupra crevetii.

Sandwich cu ardei gras si oua ochiuri

Ingrediente (pentru 1 sandwich):

  • 2 felii paine prajita
  • 30 gr crema de branza
  • 1 ardei copt
  • 1 ou

Metoda de preparare

Prajeste oul (ochi) intr-o tigaie cu putin ulei.

Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști

Se unge una dintre feliile de paine cu crema de branza. Peste aceasta, se pune ardeiul copt si oul ochi. Se adauga sare si piper dupa gust si se acopera cu cealalta felie de paine.

Salata de rosii cu ardei si branza feta

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 2 ardei grasi (pentru aspect, unul rosu si unul verde sau galben)
  • 1 kilogram de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • cateva frunze de oregano proaspat tocat
  • 100 gr branza feta
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Metoda de preparare

Taie rosiile in bucati de marime medie. Se aseaza intr-un castron, se sareaza, se amesteca usor si se pune deoparte pentru 15 minute.

Usturoiul tocat marunt se amesteca, intr-un bol, cu otet si o lingurita de frunze de oregano, maruntite. In timp ce amesteci in bol, adauga si cele doua linguri de ulei de masline. Ardeiul se toaca marunt si se adauga peste rosii.

Branza feta se taie cubulete si se presara peste rosii si ardei. Se adauga dressingul si se serveste.

Citeste si: Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri