Marcel Ciolacu susține că PSD va contesta la CCR desființarea Secţiei speciale, dacă legea va trece de Parlament

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că va contesta la Curtea Constituţională desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în cazul în care Parlamentul va adopta legea.

Author: Andreea Bolocan joi 18 februarie 2021 , 07:26

marcel ciolacu psd CCR desfiintarea sectiei speciale
Marcel Ciolacu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Totodată, Ciolacu consideră că Florin Iordache, care a promovat înfiinţarea Secţiei şi care în prezent este preşedinte al Consiliului Legislativ, nu putea să dea aviz negativ proiectului de desfiinţare, pentru că ”este înalt funcţionar public şi-şi face meseria”.

PSD a anunțat public că va vota împotrivă

”Am anunţat public că o să votăm împotrivă. În cazul în care desfiinţarea acestei Secţii va trece de către Parlament o să atacăm la CCR cu argumentele care le avem în dotare.(...) Totuşi, Secţia Specială funcţionează, că este boicotată, că nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri seară, la România TV.

El a reamintit că PSD o făcut o greşeală în ceea ce priveşte modificările aduse la legile Justiţiei pentru că ”un demers corect” a fost lipsit ”de credibilitate şi de efecte” pentru că cei care au comunicat pe acest subiect nu au fost ”îndreptăţiţi”.

Citeste si: Vești din Parlament. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost anulate

”Nu poţi, când ai o problemă cu Justiţia, să te transformi şi în luptătorul care salvează Justiţia”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a comentat şi avizul pozitiv pentru desfiinţarea SIIJ dat de Consiliul Legislativ, instituţie condusă de fostul ministru PSD al Justiţiei Florin Iordache, promotor al schimbărilor aduse de PSD în domeniul Justiţiei.

Ciolacu nu îl poate acuza pe Florin Iordache

”Este înalt funcţionar public şi-şi face meseria, asta este în fişa postului!(...) Eu nu pot să-l acuz pe domul Iordache. În postura în care s-a pus, ori îşi dădea demisia şi următorul ar fi avizat acest proiect de lege. În ceea ce priveşte constituţionalitatea, totuşi există CCR-ul”, a adăugat Ciolacu.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunţat vineri, după ce CSM a dat aviz negativ proiectului de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, că a semnat propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei, precizând că avizul este consultativ.

Citeste si: Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a căzut la vot

”Am decis să-l trimit mai departe”, a afirmat el, adăugând că desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare, că este un organ ineficient.

Potrivit spuselor lui Stelian Ion, ”scopul acestei secţii a fost acela de a pune presiune pe magistraţii oneşti, care şi-au făcut treaba şi care au avut un cuvânt de spus” cu privire la acele legi ale justiţiei din perioada 2017- 2018.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si