Marcel Vela, noi detalii despre relaxare. Se va aproba săptămâna viitoare

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţă că a primit foarte multe idei, propuneri şi observaţii, după ce MAI a publicat lista cu propunerile de măsuri care se vor lua din 15 mai.

I.C., luni 11 mai 2020 , 07:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vela precizează că lista finală se va aproba săptămâna viitoare, scopul principal fiind limitarea răspândirii virusului, astfel încât la 1 iunie să poată avea loc cea de-a doua etapă a relaxării.

Citeste si: Tătaru anunţă o testare la nivel naţional pentru Covid-19, după 1 iunie

”Dragi prieteni, la postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparenţă şi dezbatere măsurile propuse de către medicii specialişti în epidemiologie şi boli infecţioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observaţii. Vă mulţumesc tuturor”, a scris Vela, duminică seară, pe Facebook.

Acesta a precizat că ”lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate şi aproba în următoarea săptămână”.

”Oricine doreşte să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresa de e-mail, anunţată în postarea de pe site-ul MAI, cât şi la anunţul de pe site-ul INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică): [email protected] Scopul nostru, al tuturor, este protejarea sănătăţii şi oprirea răspândirii infecţiilor, pentru a ne putea gândi de la 1 iunie la o noua etapă de relaxare”, a mai scris Vela.

Citeste si: VIDEO| Noi focare de coronavirus

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai, când va intra în vigoare starea de alertă. Sunt propuneri care vizează deplasarea între localităţi, care se va face doar în anumite condiţii, iar suspendarea zborurilor şi închiderea graniţelor rămân în vigoare.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si