În total 163.194 de persoane au fost testate până joi la ora locală 8.00 (11.00, ora României), dintre care 33.718 s-au dovedit pozitive cu noul coronavirus, potrivit ministerului.

”Între persoanele spitalizate în Regatul Unit, testate pozitiv cu coronavirus, din nefericire 2.921 au murit”, a precizat ministerul.

Serviciul de sănătate publică (National Health Service, NHS) a anunţat că dintre cele 561 de persoane care decedat în spitalele din ţară în ultimele 24 de ore, 44 nu sufereau de nicio patologie anterioară.

Citeste si: A fost prelungită perioada de carantină în Rusia. Putin spune că a încetinit răspândirea coronavirusului

Regatul Unit este una dintre ţările cu celmai mare număr de morţi din cauza noului coronavirus, după Italia, Spania, Statele Unite, Franţa, China, şi Iran.

CRITICAT APRIG, JOHNSON PROMITE SĂ CREASCĂ ”MASIV” DEPISTAREA

Criticat din cauza lentorii în faţa epidemiei, Guvernul a promis miercuri să crească puternic numărul testelor de detectare a infectărilor, relatează AFP.

Boris Johnson a promis să crească ”masiv” depistarea noului corinavirus, în urma unor critici tot mai aprige cu privire la strategia sa în lupta împotriva pandemiei.

”Vom creşte masiv testele”, a dat asigurări şeful Guvernului într-o înregistrare video, postată pe Twitter, din apartamentul său de la Downing Street, unde se află în carantină, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu covid-19 săptămâna trecută.

Citeste si: Bani mai mulți pentru medicii care tratează pacienții cu coronavirus

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”În acest fel vom debloca bătaia de cap a coronaviruslui(...) şi o vom învinge”, a subliniat liderul conservator.

Johnson a făcut aceste declaraţii în urma ”tristei zile de miercuri”, a recunoscut el, când s-au anunţat 563 de decese de covid-19, un ”record”, iar autorităţile sanitare au înregistrat în total  2.352

de decese la spital.

Joi, presa ataca unanim Guvernul în legătură cu problema despistării, de la tabloidul de stânga The Mirror, care denunţă un ”dezastru”, la cotidianul conservator The Telegraph, în general foarte favorabil premierului, care îşi exprimă îngrijorarea, pe prima pagină, faţă de ”întrebări fără răspuns”.

Daily Mail consideră ”şocant” faptul că doar 2.000 de angajaţi ai NHS au fost testaţi. Acest număr este ”departe de ceea ce ar trebui să ne aşteptăm, dar este un început bun”, a sărit în apărare, la BBC, directorul medical al Public Health England Paul Cosford. 

Autorităţile britanice au ales mai întâi să rezerve testele cazurilor celor mai critice, însă au revenit asupra strategiei şi intenţionează să treacă de la 8.000 de teste zilnic la 15.000 în zilele următoare.

Ele nu reuşesc însă să fie atât de puternice cât se doreşte, din cauza dificultăţii în a se aproviziona- cererea este puternică peste tot în lume, iar laboratoarele private nu sunt abilitate să testeze, un lucru care s-ar putea schimba.

Obiectivul este trimiterea înapoi la muncă, în cazul unor rezultate negative, a unei părţi a personalului medical plasat în prezent în carantină- estimat la un sfert din total.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Unora dintre îngrijitori li s-a refuzat depistarea, din cauză că nu şi-au făcut o programare, dezvăluie The Sun.

Joanna Pasieka, o ajutoare de îngrijitor în vârstă de 39 de ani, s-a dus la un centru de depistare instalat la Wembley, în nord-vestul Londrei, la sfatul serviciului de urgenţe. ”Mi-au spus să vin aici, dar nu vor să mă testeze aici fără e-mail. Nici măcar nu ştiu pe cine trebuie să contectez pentru a obţine o programare”, a declarat ea tabloidului.

Citeste si: A fost lansată platforma pentru acordarea șomajului tehnic. Documente necesare

În afara numărului mic de depistări, îngrijitorii sunt îngrijoraţi din cauza lipsei măştilor şi combinezoanelor medicale.

Aparatele medicale de respitaţie artificială nu sunt nici ele suficiente, ceea ce-i obligă pe medici să ia ”decizii grave” şi să hotărască care pacienţi pot beneficia, a avertizat British Medical Association, care reprezintă medici şi studienţi la medicină.

Potrivit The Guardian, un mare spital londonez aproape a rămas fără oxigen din cauza afluxului pacienţilor atinşi de covid-19 care necesită un ajutor respirator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si