Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a fost cel care a anunțat poliția, după ce și-a găsit mașina vandalizată și cu mai multe mesaje scrise pe ea.

În cursul acestei zile, 25 ianuarie a.c., la nivelul Poliţiei Municipiului Timişoara a fost înregistrată o sesizare, cu privire la faptul că autoturismul unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Timişoara, a fost vandalizat, în timp ce se afla parcat în faţa casei sale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Timiş.

Citește și: Un poștaș este acuzat de delapidare şi fals, cu prejudiciu de aproape 85.000 de lei

Mesajul viceprimarului pe rețelele de socializare

"Mă gândesc uneori cât de jos a fost dusă politica în Timișoara, până unde poate coborî nivelul promovat în ultimii ani în orașul nostru.
Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui, pentru că asta a fost livrat de către marii oameni politici: ura, învrăjbirea, violența verbală și fizică, orice pentru a dobândi puterea, pentru a fi cât mai aproape de ciolan. Și asta nu prin muncă sau valoare, ci prin slujirea fără noimă a celui care poate asigura accesul facil într-o funcție publică. Apoi putem vorbi despre iubirea orașului, despre promovarea valorilor sau a meritocrației.

Citește și: Un tânăr a intrat cu maşina în gardul Palatului Parlamentului. Ce au descoperit polițiștii

Avem în ultimii ani mașini incendiate, ziarist "programat" să fie ucis și ziariști bătuți, ziariste făcute "prostituate", jigniri și amenințări, totul pentru a obține sau menține puterea. Invocarea DNA din toate părțile doar pentru a-ți demola adversarul politic și nu un mod constructiv de a te promova pe tine.

Da, mi-ați vandalizat mașina, în speranța că poate voi renunța la a milita pentru corectitudine, pentru examene corecte, pentru o competiție onestă. Cine a făcut asta? O victimă a ceea ce i s-a livrat în ultimii ani în Timișoara. Pentru că cine a făcut-o e o victimă. Urmează probabil incendierea mașinii daca nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face! Probabil că se va încerca pe orice cale intimidarea mea, dar vă anunț că nu renunț, voi rămâne același om care va căuta dreptatea oriunde voi fi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un român aflat în vacanță în Thassos a fost pus sub urmărire de autoritățile elene: „Oamenii care vin în vacanță trebuie să știe că nu pot face ce vor”

Timișoara, o "America de Sud"

Din păcate, prin modul vostru de a face politică ați transformat sau vreți să transformați Timișoara într-o Americă de Sud, dar nu veți reuși, pentru că Timișoara nu sunteți voi, Timișoara este reprezentată de intelectuali, de 4 universități cu recunoaștere internațională, de medici de renume, de oameni de artă și de cultură recunoscuți în afara granițelor tari, de o clasă de mijloc echilibrată, de școli care an de an șlefuiesc tinere talente.

Citește și: VIDEO- Scandal fără predecent. O școală din București doar scade nota la purtare pentru posesie de arme şi droguri, dar exmatriculează un elev care şi-a vopsit părul

Da, trecem prin momente penibile uneori, dar vine vremea când toate acestea vor trece și ne vom reașeza pe un făgaș normal. Până atunci, voi aștepta răspunsul politiei la plângerea mea, puțin probabil să aflu făptuitorul, dar voi lăsa organele de cercetare să-și facă treaba, cu încrederea în munca lor.
Până atunci, voi duce mașina la service și voi continua să fiu același om care va ierta prostia din jurul său.", a fost mesajul transmis de edil pe contul său de socializare.

Citește și: Accident mortal în Vrancea. Două mașini s-au ciocnit după ce au încercat să evite un pieton

 

Dominic Fritz a transmis un mesaj în urma celor întâmplate

 

"Sunt revoltat de vandalizarea mașinii viceprimarului Cosmin Tabără. Este un incident pe cât de reprobabil, pe atât de periculos pentru Timișoara. Persoana sau persoanele care au recurs la acest gest golănesc dovedesc că nu au înțeles nimic din spiritul acestui oraș, nu au înțeles nimic despre democrație și cu siguranța nu au înțeles nimic despre Cosmin Tabără. Sper ca ancheta Poliției în acest caz să fie rapidă și să se finalizeze cu prinderea și pedepsirea făptașului sau făptașilor.

Citește și: Pericol uriaș pe calea ferată. Mai multe șuruburi de la șină au putut fi desfăcute cu mâna

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Indiferent de opțiunile politice, trebuie să condamnăm uniți și fără echivoc orice act de agresiune față de aleșii noștri.

Voi lucra în continuare la o cultură politică timișoreană bazată pe dialog, respect și dezbaterea ideilor, nu pe atacuri personale. Toți actorii politici din Timișoara au responsabilitatea de a eleva și nu degenera discursul politic, pentru că vorbe de ură se transformă în fapte de ură. Cine nu înțelege acest fundament al democrației, nu are ce căuta în viața politică a Timișoarei.", a transmis acesta.

Citește și: Mașina Președintelui Judecătoriei Medgidia a fost vandalizată. Ce au scris pe mașină

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si