Andreea Moldovan anunţă modificarea unor indicatori legaţi de pandemie: „Aceste măsuri sunt menite să protejeze populaţia”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat că vor fi modificaţi anumiţi indicatori în legătură cu pandemie, precizând că aceste măsuri sunt menite să protejeze populaţia, dar nu vor duce la o închidere totală a activităţilor în ţară.

Author: Georgiana Balaban miercuri 27 ianuarie 2021 , 18:54

măsuri pandemie andreea moldovan
Andreea Moldovan - măsuri pandemie coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Andreea Moldovan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că autorităţile doresc ca prin modificarea acestor indicatori să fie prezentată o imagine cât mai corectă a ceea ce se întâmplă.

“Prin modificarea acestor indicatori nu dorim decât să venim cu o imagine mai corectă asupra a ceea ce se întâmplă acum în populaţie. Aceste măsuri sunt menite să protejeze populaţia, să nu aibă un impact pe morbiditate şi mortalitate, nu trebuie să ne sperie, nu spun că indicatorii se vor modifica în sensul în care ce avem acum să ducă la închiderea totală, nici vorbă. Aceşti indicatori urmează să fie discutaţi alături de celelalte foruri decizionale şi urmează să fie comunicaţi cât de repede posibil pentru că este o muncă de echipă”, a explicat secretarul de stat.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul pentru toți elevii! Ce se întâmplă cu școala din 8 FEBRUARIE

măsuri pandemie andreea moldovan
Andreea Moldovan - Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii[Sursa foto: google]

Ce a transmis ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a afirmat că nu este vorba de o decizie politică în acest sens.

Citeste si: O nouă alternativă pentru cei care se întorc în țară: Testarea COVID-19 în loc de carantinarea pentru 14 zile

“Nu e o decizie politică. Deciziile politice, precum sunt cele legate de măsurile pe care le luăm, sunt luate de autorităţi politice, că e vorba de miniştri, de primari, prefecţi. Dar deciziile politice trebuie să se bazeze pe date, respectiv pe opinii ale specialiştilor, ale experţilor. Asta facem acum, definim opinia specialiştilor, respectiv datele, respectiv indicii pe care ar trebui să fie bazate deciziile politice. Deci, nu este o decizie politică dacă un indicator este mai mare sau mai mic, indicatorul este doar bază pentru decizia politică”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă până acum au fost făcute greşit aceste calcule, ministrul Sănătăţii a răspuns:

“În momentul acesta vorbim despre un război cu acest virus. Lucrurile trebuie adaptate, strategia trebuie adaptată ceea ce măsori câteodată trebuie adaptat, măsurile trebuie luate într-o anumită dinamică, atâta tot. Nu există o reţetă pe care cineva să o fi putut da la începutul acestei pandemii şi să fie valabilă până la sfârşit, nimeni nu a descoperit această reţetă, dar ce trebuie să facem este întotdeauna să ne bazăm pe cifre care ne arată realitatea, să consultăm de asemenea părerea experţilor”.

Citeste si: Ministrul Sănătății nu susține redeschiderea școlilor. Vlad Voiculescu afirmă că noua tulpină de COVID poate duce la un nou val al pandemiei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si