Vlad Voiculescu: „30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct la centre neinformatizate şi se vaccinează, ceea ce reprezintă o ”vulnerabilitate”.

Author: Georgiana Balaban miercuri 27 ianuarie 2021 , 17:36

vlad voiculescu platformă vaccinare
Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare.

Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu.

Citeste si: Vlad Voiculescu: Va fi nevoie de câteva luni ca producţia de vaccinuri şi cantitatea distribuită în România să fie cea de care avem nevoie

Ce a transmis ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

vlad voiculescu platformă vaccinare
Ministrul Sănătății despre platforma de vaccinare.[Sursa foto: google]


Acesta a precizat că, între 15 şi 23 ianuarie, sunt 1.353 de persoane înregistrate în platformă care sunt marcate ca făcând parte din etapa a treia şi se vor face verificări.

Citeste si: Se redeschid şcolile? Hotărâre de ultimul moment! Ministrul Educatiei a dat toate detaliile

”S-ar putea să fie din cauza unor erori. În momentul acesta avem mai puţine doze de cât am avea nevoie. Important e ca autorităţile să nu rămână pasive. În principiu şi în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe mixte de control formate din Corpul de control al MS şi DSP pentru a afla cum stau lucrurile referitor la vaccinare. Ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare”, a mai declarat ministrul.

Citeste si: Vaccinarea antigripală este gratuită! Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si