VIDEO| Șapte victime după incendiul de la Matei Balș. Medicii retrăiesc tragedia la audieri

Încă un pacient internat în pavilionul ars de la Matei Balș s-a stins astăzi, iar bilanțul victimelor după această tragedie a ajuns la 7 decese. Între timp, ancheta care va stabili cauzele incendiului este în plină desfășurare. Echipe mixte de procurori și specialiști criminaliști au ridicat noi probe, iar, la Serviciul Omoruri, au fost audiate mai multe cadre medicale. Printre cei care au răspuns la întrebările procurorilor se numără și medicul care era de gardă atunci când a pornit focul.

Author: Georgiana Balaban duminică 31 ianuarie 2021 , 19:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Momente tragice, pe care medicul Cătălin Apostolescu- le-a retrăit astăzi în faţa anchetatorilor, ca să ajute se facă dreptate.

Vineri dimineaţă, La 5 şi 4 minute, când au izbucnit flăcările, el era de gardă în pavilionul 5 de la Institutul Matei Balş. Este primul care a intervenit și a salvat mai mulți pacienți.

„Am făcut tot ce trebuia făcut și ce cred că ar fi făcut orice om de bun simț din România. La cât de violent au evoluat lucrurie, aveau șansa oamenii sa fie salvati? Am reusit să salvam 97 de pacienți din 101.” a transmis medicul de gardă, Cătălin Apostolescu.

Medicul Cătălin Apostolescu şi colegii săi au luptat cu mâinile goale sau cu pături să îşi salveze pacientii din flăcări! În bilanţul tragediei se adaugă, însă, alte şi alte nume din rândul bolnavilor transferati. Cea de a 7-a victimă a fost anunțată astăzi de Ministerul Sănătății. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani, care suferea de o forma gravă de covid-19. Imediat după incendiu, a fost mutată rapid pe secția de ATI, tot la Matei Balş. Starea ei de sănătate s-a degradat, însă, rapid, iar in această dimineață femeia a încetat din viață.

Citeste si: Ministerul Sanatatii a anuntat care este starea pacientilor afectati de incendiul de la Spitalul Matei Bals

Celelalte victime ale incendiului sunt tratate la alte spitale din Capitală

Alți 48 de pacienți, transferați de la Matei Balș la unități medicale din Capitală, incă primesc îngrijiri medicale și sunt sub supraveghere. Dintre ei, 5 se luptă să supraviețuiască.

Citeste si: Noi detalii de la Institutul Matei Balş- Ce au găsit specialiștii în necropsiile victimelor incendiului

Între timp, la Spitalul Matei Balș, echipe mixte de procurori, criminaliști și specialiști pirotehniști au reluat cercetările la fața locului. Ancheta este amplă, iar oamenii legii nu vor să treacă cu vederea peste niciun aspect care i-ar putea ajuta să rezolve cazul cât mai repede. În paralel, la Serviciul Omoruri din Capitală, au fost citate la audieri alte asistente, iar medicul Cătălin Apostolescu a stat două ore în faţa anchetatorilor.

Citeste si: Eroii incendiului de la Matei Balș! Nouă polițiști și-au riscat viața salvând 15 pacienți din flăcări

Nimeni nu se miră, însă, de faptul că pacientii apelează, chiar şi pe sub mână, la astfel de surse considerate ilegale ca să se încălzească. În multe dintre spitalele noastre, încălzite doar cu portia sau... deloc, este mult prea frig pentru ei. Căci un om bolnav resimte altfel temperaturi considerate normale pentru un organism sănătos.

Ministrul Sănătăţii a participat astăzi şi la consultări cu cei care, aseară, i-au contestat mandatul în stradă şi chiar au incercat să forțeze intrarea in minister.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si