„Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant- și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări- nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a spus Imbri la Digi24.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri- nu sunt multe- în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta”, a spus medicul.

„Stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci”

„Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a adăugat el.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Imbri a spus că astfel de cazuri nu au fost înregistrate doar în România, ci și în alte țări.

Citeste si: Ludovic Orban, prima reacţie după numărul record de cazuri noi de COVID-19

„Pentru foarte mulți, viitorul nu e foarte limpede, modul în care vor fi afectate diverse sisteme ale corpului nu e foarte limpede încă. S-au făcut pași mari, se știe clar unde ajunge, ce zone vasculare atacă, ce produce acolo- nici nu nu trebuie populația să le știe, trebuie doar să înțeleagă că e un virus

cu arie foarte mare de acțiune, cu întindere pe mai multe sisteme, nu e virusul care dă doar simptome specifice unei răceli”, a spus Imbri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si