Medicii legiști au stabilit cui aparțin oasele găsite lângă Caracal

Fragmentele osoase, găsite în 19 noiembrie pe un câmp din judeţul Olt, provin de la doi bărbaţi, unul de aproximativ 30 de ani, iar celălalt de aproximativ 40-50 de ani, specialiştii stabilind că oasele respective nu prezenta leziuni traumatice, iar decesul a survenit în urmă cu 70-80 de ani.

Author: R.B. marți 26 noiembrie 2019 , 12:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a anunţat, marţi, că Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici a transmis concluziile preliminare în legătură cu fragmentele osoase găsite la data de 19 noiembrie, pe un câmp din satul Mârgheni, comuna Brâncoveni, cu ocazia unor lucrări agricole.

Citeste si: Câte volume are, de fapt, dosarul Caracal! La procurori au ajuns doar 7 ”Am studiat o parte din dosar...rând cu rând”

“În dimineaţa acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase, în discuţie, stabilindu-se că acestea sunt de origine umană provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40-50 de ani. S-a stabilit, totodată, că oasele examinate nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Pe data de 19 noiembrie, în jurul orei 18:30, pe un teren agricol de lângă satul Mărgheni, comuna Brîncoveni, judeţul Olt, în zona cunoscută sub denumirea "Odaia lui Soreaţă”, au fost găsite mai multe fragmente osoase

şi un craniu.

Citeste si: Mama Luizei Melencu declarație sfâșietoare după găsirea oaselor, lângă locuința lui Dincă: „E părerea mea şi o susţin"

"Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii. În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană”, se arată în comunicat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si