Medicul Carmen Dorobăț, anunț îngrijorător despre COVID-19

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iași, unitate sanitară care tratează pacienții infectați cu COVID-19 încă din primele zile ale pandemiei, spune că această boală ar putea fi cronică, la fel ca HIV sau Hepatita B.

Author: Alina Raducu vineri 30 octombrie 2020 , 16:57

Medicul Carmen Dorobăț, anunț îngrijorător despre COVID-19
Medicul Carmen Dorobăț, anunț îngrijorător despre COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

S-a constatat că unele persoane continuă să fie infectate, chiar dacă li se administrează tratamentul, semn că agentul patogen poate rămâne în organism pentru o perioadă îndelungată de timp.

În plus, simptome precum pierderea gustului și a mirosului nu mai apar în primă fază, cum se întâmpla până nu demult, ci se instalează treptat.

„S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli”, afirmă medicul, avertizând, totodată, că astfel de modificări impun o atenție sporită din partea medicilor de familie.

Citeste si: 11 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus din Prahova, morţi în 24 de ore. Cel mai tânăr avea 30 de ani

Boala provocată de noul Coronavirus ar putea fi cronică

„Această boală poate să devină cronică, nu știm dacă acest virus se elimină din organism și dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B.

Pierderea gustului și a mirosului apare mai rar și nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs.

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienți fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli.

Nu-i nici de rău, nici de bine. Trebuie să fie foarte atenți medicii. Eu de asta am spus. În special medicii de familie trebuie să fie atenți, pentru că riscăm să polarizăm.
De aceea pacienții ajung în stare foarte gravă, în momentul acesta la Terapie Intensivă nu mai este niciun loc, iar la zona de confirmați mai am 20 de locuri. Ei stau acasă, pentru că le permite legea și îmi este frică că nu dau atenție la simptome și ajung foarte târziu la spital. S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii”, a mai declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iași.

Citeste si: Alertă în Gorj: Trei doctorițe au fugit din spital după ce au aflat că sunt infectate cu COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si