Parlamentul European se va închide din cauza virusului SARS Cov 2

Creșterea rapidă a numărului de cazuri de infectare cu virusul cu COVID-19 i-au obligat pe oficialii europeni din Bruxelles să ia măsuuri drastice. Potrivit unei informări transmise în cursul zilei de vineri, 30 octombrie, Parlamentul European se închide până la finalul lunii noiembrie, perioadă în care ședințele se vor desfășura exclusiv online.

Author: Alina Raducu vineri 30 octombrie 2020 , 16:08

Parlamentul European se va închide din cauza virusului SARS Cov 2
Parlamentul European se va închide din cauza virusului SARS Cov 2
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Această decizie va îngreuna, însă, negocierile cu reprezentanții Consiliului Uniunii Europene în vederea unui acord asupra viitorului cadru financiar multianual, și pentru că nu a fost demarată încă procedura de creare a fondului de redresare în valoare de 750

de miliarde euro.

Conform co-raportorilor PE pentru bugetul UE pe 2021-2027, Jan Olbrycht şi Margarida Marques, acesta are ca scop sprijinirea statelor membre în demersul de relansare economică în contextul crizei provocate de răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Când apare în România Cyberpunk 2077, cel mai așteptat joc al anului 2020

Parlamentul European se închide pentru 30 de zile din cauza noului Coronavirus

Având în vedere numărul tot mai mare al cazurilor de îmbolnăvire raportate în Bruxelles, accesul parlamentarilor în clădire va fi interzis. Prin urmare, aceștia nu vor mai primi nici diurna de aproximativ 350 de euro pe zi.

Întâlnirile față în față între parlamentari și reprezentanții Comisiei Europene sau cei ai Consiliului European sunt permise doar pentru discuții pe subiecte majore.

Astfel, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, Belgia are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus dintre ţările Uniunii Europene. În Bruxelles, peste 4% din populație s-a infectat în ultima lună.

Citeste si: Fostul premier al Turciei, Mesut Yilmaz, a murit la vârsta de 73 de ani

Mesajul transmis europarlamentarilor

„Președintele a decis, la 27 octombrie 2020, că reuniunile organelor de conducere ale Parlamentului, sesiunea plenară, reuniunile ordinare și extraordinare ale comisiilor și ale grupurilor politice vor avea loc doar de la distanță, fără prezența fizică a altor persoane în afară de președinte și personalul indispensabil al secretariatului și al echipei tehnice.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si