Medicul Valeriu Gheorgiță spune că impactul vaccinării apare după un interval de circa o lună, o lună şi jumătate, ceea ce înseamnă că beneficiile nu sunt imediate după ce efectuezi prima doză.

" Este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenţie, lucrurile pe care cred că le-am învăţat cu toţii şi nu este bine să le uităm, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline",

a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3.

Citeste si: VIDEO| Tulpina britanică închide România bucată cu bucată. Bucureștiul intră în scenariul ROȘU

Valeriu Gheorghiță: "Avem destul de mulţi tineri care sunt infectaţi"

Medicul a arătat, că din 15 martie, când vor fi deschise listele pentru etapa a treia de vaccinare, dacă rămân locuri libere în centrele de vaccinare persoanele din etapa a treia se vor putea imuniza.

El a precizat că aproximativ 5% dintre cei vaccinaţi, indiferent de tipul de vaccin, nu dezvoltă răspuns imun nici după vaccin şi nici după boala naturală, însă şi aceştia dezvoltă un răspuns imun la nivel celular care protejează faţă de formele severe sau critice de îmbolnăvire.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț despre tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Gheorghiţă a atras atenţia asupra scăderii vârstei persoanelor care se infectează cu tulpina din Marea Britanie a noului coronavirus.

"Din nefericire, vedem că în contextul actual al infecţiei cu această tulpină britanică avem destul de mulţi tineri care sunt infectaţi şi media vârstei la pacientul care se internează în momentul de faţă în spital a scăzut destul de mult. Or, ca atare, trebuie să ne adaptăm din punct de vedere al strategiei, inclusiv strategia de vaccinare, la situaţia actuală.

Şi ne uităm la ce se întâmplă în Centrul Vechi al Capitalei. Este important să asigurăm şi vaccinarea celor tineri tocmai pentru că ei reprezintă persoanele active şi cei care plimbă virusul dintr-o parte în alta”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Protest la Timişoara, înainte de intrarea în vigoare a carantinei. Sute de oameni au ieșit în stradă

Citeste si: Protest la Timişoara, înainte de intrarea în vigoare a carantinei. Sute de oameni au ieșit în stradă

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Potrivit medicului, dacă ne concentrăm doar asupra acestei categorii de persoane şi nu-i protejăm şi pe cei vulnerabili, dat fiind faptul că aceste vaccinuri nu reduc la zero riscul de infecţie asimptomatică şi implicit de transmitere, practic menţinem un risc de expunere a persoanelor vulnerabile. Deci aceste două etape trebuie să meargă în paralel.

Capitala și 4 județe, în scenariul roșu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus. De asemenea, au fost raportate 46 de decese.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor.

Judeţele Timiş, Braşov, Caraş-Severin şi Ilfov sunt în scenariul roşu, la fel şi municipiul Bucureşti.

Judeţul Timiş are cea mai mare incidenţă, respectiv 5,6 la mie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si