Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, anunț important pentru toți elevii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că peste două zile va fi promovat Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor de BAC și Evaluare națională, iar acestea vor începe pe 29 martie. ”E foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem organiza aceste simulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online", a spus ministrul.

Razvan Ilie, joi 04 martie 2021 , 08:59

sorin cimpeanu
”Mâine vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000”, a spus Sorin Cîmpeanu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației a precizat că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente. Sorin Câmpeanu s-a referit la solicitările Ministerului Educaţiei referitoare la portul măştii şi prezenţa fizică a anumitor categorii de elevi la şcoală şi răspunsul Ministerului Sănătăţii.

" Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi se vor derula cu prezenţă fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere ”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Masca de protecție, obligatorie la orele de sport

Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”. ”Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1.

Anunț privind vaccinarea profesorilor

Ministrul Educaţiei a mai afirmat, miercuri seară, că este ”mai mult decât în grafic” campania de vaccinare a personalului din învăţământ, fiind deja imunizate 38.000

de persoane din cele 60.000 estimate.

”Mâine vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000”, a spus Cîmpeanu, precizând că preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a arătat disponibilitatea de a aloca dozele necesare, dacă vor fi mai mulţi doritări în învăţământ.

Citeste si: Premierul Cîțu cere poliției să dea amenzi pentru nepurtarea măștii pe stradă. "Am văzut o relaxare”

Câte cadre didacticce s-au vaccinat până acum

Sorin Cîmpeanu a anunţat că joi se va ajunge la pragul de 100.000 de persoane vaccinate în învăţământ.

”Vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000 şi asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învăţământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate. De miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care şi-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ”, a declarat Cîmpeanu, la B 1 TV.

Ministrul Educației a precizat că dacă vor exista mai multe solicitări, aceastea vor putea fi onorate.

sorin cimpeanu
Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”.

”Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, care a spus că, în cazul în care doritorii, cei care au disponibilitatea de vaccinare şi sunt angajaţi în învăţământ, vor depăşi numărul de 60.000 pe care l-am estimate (…) are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învăţământ.

Este un lucru absolut esenţial pentru siguranţa sanitară în şcoli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezenţă fizică, aşa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale. În cele opt zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum. La o medie de aproape 5.000 pe zi, absolut sigur, mâine vom atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate angajate în învăţământ. Este, zic eu, un lucru important”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si