Astfel, pentru ca petrecerea să fie cu adevărat reușită, masa festivă dintre ani trebuie să conțină preparate, nu doar gustoase, dar care să ne aducă noroc în noul an.

Pentru crearea unui meniu norocos în noaptea de Revelion e bine să includem alimente precum: struguri, pește, carne de porc și leguminoase.

1. Pește

În tradiţia românească se spune că peştele nu trebuie să lipsească din meniul petrecerii dintre ani.

Ar avea darul de a aduce noroc şi bunăstare în case.

Solzii peștelui se aseamănă cu banii iar faptul că peștii se găsesc în bancuri simbolizează de asemenea ideea de abundență. Pe lângă partea simbolistică, peștele își revendică un loc de vârf în alimentația noastră, prin numeroasele beneficii nutriționale. Peștele gras (somonul și tonul) reprezintă sursă foarte bună de uleiuri esențiale Omega 3. Peștele mai slab este o sursă de fibre.

2. Struguri albi

Simbolul belşugului, strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

3. Legume verzi

Printre alimentele norocoase din noaptea de Revelion se numără și leguminoasele (fasole, linte, mazăre, soia, năut).

Sunt pline de nutrienți și au puține calorii, iar cu puțina inspirație. Putem face din rețetele bazate pe leguminoase adevărate delicii culinare. Se pot găti în diverse moduri: supe, iahnie, piure, chiftele sau se pot adăuga în salate.

Meniu de Revelion. 15 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021
Meniu de Revelion. 15 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: Iahnie de fasole- o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!

4. Carne de porc

Prezența porcului pe masa de Revelion este deja o obișnuință. Porcul înseamnă prosperitate, nu degeaba majoritatea pușculițelor au formă de purceluși. Preparatele din carne de porc sunt numeroase, însă friptura pare a fi favorita românilor.

5. Pastele şi cerealele

Considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente, pastele şi cerealele nu ar trebui evitate în noaptea dintre ani.

6. Fasole, mazăre şi linte

Legumele în formă de boabe simbolizează şi ele belşugul, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion.

7. Carne de curcan

La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei. Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc. 8. Rodiile şi smochinele Printre fructele care ar trebui mâncate în noaptea dintre ani se mai numără rodiile şi smochinele. Acestea simbolizează fertilitate şi prosperitate.

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg"- radioimpuls.ro

Meniu de Revelion. 10 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021
Meniu de Revelion. 10 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021

8. Tort

La desert tortul nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion, el simbolizând veşnicia.

Citeste si: Cum se face, de fapt, sosul Wasabi

9. Carne de gâscă

Carnea de gâscă, te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.

10. Şampania

La cumpăna dintre ani, paharul de şampanie nu trebuie să lipsească, considerându-se că astfel vor fi îndeplinite dorinţele, iar noul an va fi unul îmbelşugat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si