Iahnie de fasole - o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!
Iahnia de fasole este una dintre cele mai populare rețete de post. Cu toate aceste puține gospodinele știu secretele acestui preparat.

In articol:
Iahnie de fasole. De ce ai nevoie:
– 0,5 kg fasole
– 1 ardei gras
– 1 păstârnac
– 3 roșii decojite
– 2 cepe
– boabe de piper
– 1 foaie dafin
– 1 ceșcuță ulei
– mărar (pătrunjel) tocat.
Iahnie de fasole. Cum se prepară:
Înainte de toate, se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat în apă rece, câteva ore. Sau cel mai bine de seară până dimineață. Se aruncă apa, se acoperă fasolea cu altă apă rece și se dă în clocot. Se aruncă din nou apa și se umple oala cu apă (fiartă în paralel, în altă oală).
Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro
Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro
Iahnie de fasole - o rețetă de post delicioasă
Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul
Când fasolea dă în clocot, se pune la fiert păstârnac curățat și tăiat în două, morcov și ceapa întregi; se fierbe totul la foc mic cca o oră, apoi legumele puse întregi se scot. Se pun însă alte zarzavaturi tăiate mărunt (ceapă, ardei gras, morcov). Tot în acest moment se pune și o ceșcuță cu ulei, boabe de piper și o foaie de dafin.
Iahnia de fasole se servește cu murături
Când este aproape gata, peste mâncărica de fasole se pune pastă de roșii sau 2 roșii tăiate cubulețe, se mai lasă puțin la fiert, se sărează, se dă gust, și, la final, adăugăm verdeață proaspăt tăiată.
Iahnie de fasole - o rețetă de post delicioasă
Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente
În cazul în care dorim ca mâncarea să nu fie de post, adăugăm după bunul plac cârnăciori afumați (prăjiiți separat), bacon sau chiar ciolan de porc. Se servește alături de castraveciori acri sau murături.
Citeste si: Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci

