„În calitate de prim-ministru, mă simt dator să cer iertare tuturor, dar mai ales rudelor victimelor”, a scris el într-un mesaj adresat grecilor şi publicat în special pe contul său de Facebook.

Citește și: VIDEO- MAE: un român se află pe lista posibilelor victime ale accidentului de tren din Grecia

„În Grecia anului 2023, nu este posibil ca două trenuri să circule în direcții opuse pe aceeași linie şi să nu fie observate de nimeni”, a

scris Mitzotzakis.

Ce a transmis premierul Greciei

„Nu putem, nu vrem şi nu ar trebui să ne ascundem în spatele erorilor umane. Faptul că sistemul de control digital va fi complet operațional în lunile următoare nu este o scuză. Ci este exact invers. Durerea este şi mai mare că nu am apucat să-l terminăm înainte să se întâmple ceva rău. Justiţia va investiga rapid tragedia şi va găsi responsabilii. Acum, suntem datori să fim alături de familiile victimelor, prin recunoașterea cu îndrăzneală a greșelilor statului. Ştiu că mulți din ziua de azi îşi vor aminti fraza unuia dintre predecesorii mei că „asta este Grecia”. Dar nu, ea nu este singura. Există o altă Grecia, acolo, care ne dă speranţă, credinţă şi putere.Cu toţii am văzut-o chiar şi după tragicul accident. Prin pompieri, salvatori, medici şi personal din sănătate care au organizat imediat îngrijirea răniţilor.

Prin armată. Dar şi experţi din Poliţie care s-au ocupat rapid de misiunea dureroasă de identificare a cadavrelor. Ca să se poată întoarce la familiile lor pentru a jeli. Şi noi am văzut faţa celei mai bune Grecii la pasagerii care şi-au riscat viaţa pentru a-şi salva colegii pasageri. Personal, sunt în politică pentru a schimba această "țară rea", această Grecie veche care ne face rău. De asta încerc, în fiecare zi.
Uneori îmi iese bine, alteori nu. Ştiu bine, totuşi, cât de bine ne putem face patria dacă ștergem rămășitele trecutului care ne ţin înapoi. Şi pentru această Grecia pe care o merităm voi continua să lupt"
, se arată în mesajul lui Mitzotzakis.

Citește și: Accident feroviar fără precedent, în Grecia

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

La 28 februarie, un tren de pasageri care mergea la Salonic s-a ciocnit cu un tren de marfă care venea în afara oraşului Tempe, ucigând cel puţin 57 de persoane.

Între victime se află şi un cetățean român.

Citește și: Destine frânte în tragedia din Grecia

Prim-ministrul a participat la o slujbă religioasă în Catedrala Ortodoxă din Atena, iar în toate bisericile din ţară s-a adus un omagiu victimelor a ceea ce a fost descris de autorităţi drept „o tragedie naţională”.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Reacția Claudiei Pătrășcanu după declarațiile făcute de Gabi Bădălău despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu mai există”- radioimpuls.ro

Citește și: Dezastru în Grecia! 36 de morți și aproape 100 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit și unul dintre vagoane a luat foc: „Oamenii ţipau şi le era teamă”

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si