Athina Katsara se afla în trenul morții atunci când tragedia din Grecia a avut loc. Din nefericire, tânăra nu a supraviețuit.

Acum, rudele și prietenii săi sunt devastați de durere, iar lacrimile lor nu încetează să curgă. Athina Katsara a fost adusă într-un sicriu alb, sigilat, la Biserica Sfânta Ana din Katerini.

Citește și: VIDEO |Mărturii șocante din trenul morții: „Trebuia să decid dacă să ard sau să-mi rup oasele căzând în gol”

Tânăra avea doar 34 de ani și era mama unui băiețel de doar 2 anișori.

Aceasta este prima înmormântare după tragedia din Grecia

Înmormântarea primeia dintre cele aproximativ 60 de victime ale celui mai grav dezastru feroviar din Grecia a avut loc acum două zile.

Citește și: VIDEO |Durere fără margini! Ionuț și-a pierdut viața în dezastrul din Grecia, după ce două trenuri s-au ciocnit mortal. Mătușa românului este împietrită de durere: „Ai luat cu tine o parte din mine!”

Athina Katsara, care se afla cu soțul ei în trenul “morții” IC 62, a fost identificată joi seară, iar vineri a fost condusă pe ultimul drum în Katerini, orașul ei natal.

Mama fetei, devastată de durere, plângea și striga că vrea să vadă ce se în află sicriul sigilat

„Nu poate fi copilul meu, e nedrept!”, a spus aceasta, sfâșiată de durere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- MAE: un român se află pe lista posibilelor victime ale accidentului de tren din Grecia

Soțul tinerei este internat într-un spital din Larissa

Soțul victimei, Nikos, a scăpat cu viață deoarece, în momentul coliziunii fatale, s-a ridicat pe scaun pentru a merge la toaletă, scrie Protothema.

El a fost rănit și este internat la Spitalul Universitar Larissa.

Cei doi soți s-au cunoscut la Katerini și s-au căsătorit în anul 2019.

Citește și: Lacrimi și sancțiuni după tragedia din Grecia

Familia tinerei este devastată de durere

Athina este sora fotbalistului de la SFK Pierikos, Vassilis Katsaras. Până joi după-amiază, fratele ei încerca cu disperare să afle unde îi este surioara pentru ca, mai târziu, să anunțe pierderea ei printr-o postare emoționantă pe Facebook.

„Sora mea mai mică nu mai este printre noi…”, a scris tânărul sportiv.

Athina se afla în vagonul 3 în momentul coliziunii și era dispărută de marți seara, în timp ce soțul ei se recupera la spital.

Citește și: VIDEO- Proteste în Atena după tragedia feroviară. Localnicii s-au luat la bătaie cu polițiștii

Familiile și-au primit morții în sicrie sigilate

Autoritățile grecești au declarat în cursul zilei de vineri că trupurile victimelor recuperate până acum  de la locul dezastrului feroviar au fost returnate familiilor în sicrie sigilate, după ce identitatea lor a fost confirmată de testele ADN.

Citește și: Premierul Greciei a făcut declarații despre accidentul feroviar: "Coliziunea este cauzată de o tragică eroare umană"

Oficialii Ministerului Sănătății au spus că identificarea victimelor este făcută prin compararea probelor genetice de la rude, nu vizual, deoarece mulți dintre decedați au fost carbonizați sau dezmembrați, scrie The National Herald.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Astăzi, șeful gării din Larissa, în vârstă de 59 de ani, care a fost arestat și acuzat de ucidere din culpă, urmează să depună mărturie în fața procurorului. Bilanțul catastrofei feroviare este de 57 de morți.

Citește și: VIDEO- Noi schimbări pentru călătorii CFR. Pasagerii își vor putea alege online locul și vagonul în care vor să stea, începând cu data de 1 martie

Cum s-a produs tragedia din Grecia care a șocat o lume întreagă

Trenul care făcea legătura între Atena și Salonic  s-a ciocnit cu un altul care circula în direcția opusă. La fața locului au intervenit peste 150 de pompieri și 40 de ambulanțe, pentru a-i ajuta imediat pe cei 350 de pasageri care se aflau în garnitură.

Mărturiile pasagerilor sunt cutremurătoare.

Citește și: Carnagiu în Grecia

În momentul accidentului, am sărit în sus pentru că geamurile au explodat brusc. Oamenii ţipau şi le era teamă. Din fericire, am reuşit să deschidem uşile şi să scăpăm destul de rapid. În alte vagoane nu au reuşit să iasă şi un vagon chiar a luat foc”, a spus Lazos, unul dintre supraviețuitorii tragediei, pentru un post de televiziune.

Citește și: MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în Franța

„Trenul s-a răsturnat complet şi aproape a căzut în râpă şi apoi jumătate din vagon a început să ia foc(...) În vagonul meu, au fost cinci pasageri răniţi”, a completat altul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si