Mesaje 9 martie 2020: Când se sărbătorește, de fapt, Ziua Bărbatului?

Mesaje 9 martie 2020. Ziua bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Vă prezentăm cele mai frumoase și haioase mesaje, urări și felicitări pentru bărbați, cu ocazia zilei de 9 martie 2020!

A.M.S., luni 09 martie 2020 , 10:38

Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului
Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Vă prezentăm cele mai frumoase și haioase mesaje, urări și felicitări pentru bărbați, cu ocazia zilei de 9 martie 2020!

Aveti mai jos cateva mesaje si sms-uri cu texte frumoase și haioase pe care le puteti dedica barbatului pe care-l iubesti, de ziua lui, 9 Martie! Totuși, trebuie să știți că Ziua Internațională a Bărbatului nu este sărbătorită în România pe această data. Oficial, Ziua Bărbatului se serbează, în fiecare an, pe data de 19 noiembrie.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Mesaje frumoase și haioase

Însă, dacă vreți să sărbătoriți și pe 9 martie bărbații din viața voastră, puteți să le transmiteți un mesaj frumos sau unul haios!

9 Martie, e ziua ta si iti doresc impliniri, multe bucurii si iti doresc o zi a barbatului asa cum visezi!

Citeste si: Mucenici 2020. Ce sunt, de fapt, mucenicii? Multă lume nu știe

Azi pot sa recunosc ca… femeile vor multe, dar de la unul si acelasi barbat, in vreme ce barbatii vor acelasi lucru, dar de la mai multe femei!

Azi, 9 Martie, ai voie sa bei cate beri vrei (40 de pahare). Sa te joci pe calculator cat doresti. Sa iti arunci hainele pe unde apuci. Sa te uiti la meci cu baietii. Sa lasi vasele nespalate. Sa faci… ce vrei. Toate astea pentru ca de maine, totul va revenii la normal…

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Cand ma uit afara, vad doar vant si ploi. Cand ma uit la cer, e mereu innorat si cenusiu. Dar cand ma uit la tine stiu ca va veni timp frumos, pentru ca tu esti soarele si primavara mea. La Multi Ani barbatelul meu scump!

Chiar daca nu au sensibilitatea, frumusetea, delicatetea femeilor… barbatii sunt unici… “La multi ani” tuturor barbatilor!

Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului
Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. La mulți ani!

De 9 martie iti urez o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea noastra prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri peste iubirea noastra!

De ziua ta, dragul meu, pentru ca sunt desteapta, frumoasa si deschisa la minte, treaca de la mine… la multi ani!

E 9 Martie si iti doresc sa te bucuri de aceasta zi la maxim pentru ca pana la anul nu mai prinzi o zi numai a ta.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Iti doresc ca aceasta zi de 9 martie sa-ti aduca viselor alaturi de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!

Iti doresc un 9 martie precum in cele mai frumoase dintre fanteziile tale!

Citeste si: Rețetă mucenici moldoveneşti sau cu zeamă pentru 9 martie 2020 - Cei 40 de mucenici

Iti doresc vreo 600 de mega de femei!

Iti urez o zi a barbatului in care sa te bucuri de fiecare raza de soare si de fiecare pata de verdeata si… de dragostea mea neconditionata.

Iubitul meu este cea mai bun si frumos din lume. Te iubesc!

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Mesaje de dragoste pentru șot și iubit

Pe aripi de primavara / 9 Martie lin coboara / Si in a lui privire / Imi aduce mult noroc si fericire, caci existi tu pentru mine / Te iubesc barbatul meu!

Printre multitudinea de zile ale femeii, iti urez un calduros “La multi ani!” tie, barbate!

Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului
Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului

Te sarut dulce dragul meu! La multi ani de 9 Martie!

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Trandafir rosu deschis / Te iubeste cine a scris, / Te iubeste, te saruta, / Niciodata nu te uita! La Multi Ani!

Un gand marunt pentru iubirea imensa pe care ti-o port. La multi ani iubitul meu!

Un mesaj virtual purtator de sentimente 100% veritabile. Te iubesc. La multi ani de 9 Martie!

Unul pentru toate si toate pentru unul!La multi ani de 9 Martie!

Ziua Bărbatului NU este pe 9 martie!

Deși multă lume crede că pe data de 9 martie se săbătorește Ziua Bărbatului, de fapt nu este deloc așa!

Ziua Internațională a Bărbatului este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Inaugurată în 1999 în Trinidad și Tobago, ziua și evenimentele sale găsesc susținere de la multe persoane și grupuri în Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa și Organizația Națiunilor Unite, conform ro.wikipedia.org.

Vorbind în numele UNESCO, directoarea pentru Femei și Cultură a Păcii Breines Ingeborg a spus de ZIB, „Aceasta este o idee excelentă și ar oferi un echilibru de gen. ”Ea a adăugat că, UNESCO așteaptă cu nerăbdare să coopereze cu organizatorii.

Citeste si: Sărbătoare 9 martie 2020: Ce nu ai voie să faci de Cei 40 de mucenici?

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria,Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman si România, iar susținerea globală este vastă.

Pe data de 2 februarie 2016 Parlamentul a votat sărbătorirea zilei bărbatului în România ca sărbătoare oficială a statului român. Ziua nu este însă zi liberă. Prima dată când această zi s-a sărbătorit este data de 19 noiembrie 2016. În România, conform Legii 22/2016[9] pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului publicată în Monitorul Oficial nr. 169 din 7 martie 2016 (M.Of. nr. 169/2016), Ziua Bărbatului se sărbătorește pe 19 Noiembrie.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului.  Ce sărbătoare este, de fapt, pe 9 martie 2020?

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Cei 40 de mucenici de la Sevastia este o sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox.

Pe data de 9 martie, românii sărbătoresc cei 40 de Sfinţi mucenici din Sevastia. În această zi se respectă superstiţii şi obiceiuri vechi de sute de ani. Tot în această zi, se vor bea 44 de pahare cu vin roşu.

Înainte să moară, cei 40 de mucenici au fost supuşi la chinuri groaznice. Au fost obligaţi să stea într-un lac îngheţat, apoi li s-au zdrobit picioarele și au fost torturați până când au murit.

Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului
Mesaje 9 martie 2020 - Ziua Barbatului - Mesaje 9 martie pentru barbati - Urari 9 martie 2020 Ziua Barbatului

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Soldați creștini

Biserica ii praznuieste pe cei 40 de mucenici din Sevastia la data de 9 martie a fiecarui an.

Citeste si: Mucenici. Cum faci cei mai pufoși mucenici cu miere și nucă, secretul gospodinelor din Moldova

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului.  Acestia erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului Licinius.

Conform izvoarelor istorice, in anul 320, Agricolae, guveratorul Armeniei, afland despre credinta lor, le ordona sa isi renege credinta si sa se inchine idolilor.

Cei 40 de mucenici refuza sa faca acest lucru, astfel Agricolae decide sa ii intemniteze timp de 8 zile in care sa fie torturati prin lovirea cu pietre sau chiar sa fie ademeniti cu nenumarate daruri.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Condamnarea la moarte

Vazand faptul ca acestia nu sunt dispusi sa renunte la crestinism, Agricolae decide sa ii condamne la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei. Dintre toti cei 40, unul a decis sa renunte la crestinism, insa in momentul in care a iesit din lac a murit pe loc.

Totusi, locul acestuia a fost luat de catre un soldat. Desi guvernatorul Agricolae spera ca acestia fie vor renunta la oranduielile lor crestine, fie vor muri aparandu-le, in decursul noptii in care mucenicii se aflau in lac, s-au petrecut minuni remarcabile: la inceput, apa lacului s-a incalzit, astfel topindu-se gheata iar apoi 40 de cununi stralucitoare s-au pogorat din Ceruri deasupra mucenicilor, scrie calendarulortodox.ro

Sfinții 40 de mucenici 2020. Sărbătoare 9 martie 2020. Sfinții 40 de mucenici tradiții. Cei 40 de mucenici de la Sevastia.  La auzul acestor vesti, guvernatorul decide sa ii scoata din lac si sa le fie zdrobite fluierele picioarelor, iar apoi sa fie lasati sa isi dea duhul. Dupa moartea acestora, trupurile lor au fost arse iar cenusa a fost aruncata in lac. Moastele acestora se pot gasi in diverse biserici apartinand spatiului ortodox.

Citeste si: Mucenici moldovenești. S-a aflat secretul gospodinelor

Cei 40 de mucenici sunt:

 1. Acacius,
 2. Aetius,
 3. Aglaius
 4. Alexandru
 5. Angius
 6. Atanasie
 7. Candid
 8. Chiril
 9. Chirio
 10. Chudion
 11. Claudiu
 12. Dometian
 13. Domnos
 14. Ecditius
 15. Eunoicus
 16. Euthychius
 17. Flaviu
 18. Gaius
 19. Gorgonius
 20. Helianus
 21. Heraclius
 22. Hesychius
 23. Ioan
 24. Ilie
 25. Leonte
 26. Lysimachus
 27. Meliton
 28. Nicolae
 29. Philoctimon
 30. Priscus
 31. Sacerdon
 32. Severian
 33. Sisinius
 34. Smaragdus
 35. Teofil
 36. Theodulus
 37. Valeriu
 38. Valens
 39. Vivianus
 40. Xantheas

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Începutul anului agricol

Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, sarbatorita de catre Biserica Ortodoxa pe 9 martie, se suprapunea cu inceperea anului agricol, astfel generand o sarbatoare traditionala romaneasca,cunoscuta sub numele de Mucenici sau Macinici. 

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului.  In popor, aceasta zi reprezinta sfarsitul zilelor babelor, astfel incepand zilele mosilor. Romanii obisnuiesc ca in aceasta zi sa faca o serie de ritualuri pentru alungarea precum: lovirea pamantului cu maiuri sau bate, jocul copiilor peste foc, sau prin rostirea de descantece pentru venirea caldurii.

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post 40 de zile? E uimitor

Mai mult decat atat, in zonele rurale se obisnuieste ca pe data de 9 martie a fiecarui an, cei care lucreaza pamantul sa scoata plugul la arat. Odata trecut prin foc de catre fierarul satului, plugul era curatat si purificat. Mai apoi, plugarii incheiau intelegeri pentru a se ajuta reciproc la arat, iar dis de dimineata plugul era scos in fata casei. Sarbatorirea Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, la 9 martie, reprezinta si inceputul ciclului de primavara.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Tradiții de 9 martie

Potrivit tradiţiei, în ziua de 9 martie, gospodinele prepară mucenicii. Aceştia pot fi pregătiţi ca o prăjitură cu miez de nucă şi miere sau un aluat în forma cifrei opt, fiert în apă cu mirodenii şi nucă.

Mucenicii se împart la rude, vecini, oameni sărmani, pentru pomenirea celor morţi, dar şi pentru belşugul viitoarelor recolte.

Cerurile se deschid

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului.  Se mai spune că, în acesată zi, poarta cerului se deschide şi moşii se întorc între cei din care s-au ridicat. Situarea acestei sărbători în preajma echinocţiului nu este întâmplătoare, pentru că, în viziunea populară, trecerea între cele două lumi se poate face numai urmând drumul Soarelui.

Citeste si: 10 rugăciuni puternice. Cum trebuie să te rogi când treci prin momente grele

Tradiţia spune că, pe 9 martie, an de an, bărbaţii trebuie să bea 44 de pahare cu vin roşu. Vinul simbolizează sângele vărsat de Sfintii 40 de mucenici. Dacă nu poţi bea 44 de pahare cu vin, încearcă 44 de pahare mai mici, dar tot cu vin.

În această zi, în multe părți ale lumii creștine au loc ritualuri de alungare a gerului.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. Tot în 9 martie se încheie perioada cunoscută ca „zilele babelor” şi începe săptămâna moşilor

Praznicul Moşilor de iarnă este întotdeauna în sâmbăta ce precede săptămâna albă sau a brânzei, o etapă pregătitoare pentru începerea Postului Mare, când credincioşii au dezlegare să consume lapte, brânză, peşte, ouă, bucate de culoare albă sau care conţin ingrediente de aceeaşi culoare, conform alba24.ro.

Odată cu Moşii de iarnă, începe etapa celor şapte sâmbete dedicate celor răposaţi întru Domnul, etapă care se încheie cu Sâmbăta lui Lazăr, prăznuită înainte de Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor lui Iisus.

Citeste si: Sărbătoare 9 martie. Cine au cei 40 de Mucenici și semnificația acestei sărbători

La sărbătoarea Moşilor de Iarnă se face pomenirea moşilor şi strămoşilor cei mai îndepărtaţi din neam, de la care se ştiu multe lucruri privind tradiţiile şi obiceiurile religioase, transmise de ei din generaţie în generaţie. Începând cu sâmbăta Moşilor de Iarnă şi pe parcursul celor care urmează, până la Sâmbăta lui Lazăr, chipurile celor dragi comemoraţi în acest interval revin în viaţa credincioşilor cu cele mai frumoase amintiri.

Mesaje 9 martie 2020. Ziua Bărbatului. Mesaje 9 martie pentru bărbați. Urări 9 martie 2020 Ziua Bărbatului. „La aceste comemorări, ne întoarcem în timp şi retrăim momentele plăcute alături de rudele şi de prietenii noştri mutaţi la viaţa de Dincolo”, spune părintele Constantin Stoica.

Ca la orice praznic de pomenire, cele mai importante de Moşi sunt coliva, un colac, o sticlă de vin, pomelnicul şi lumânările. După posibilităţi, fiecare credincios poate să mai ducă la biserică, spre pomenire, şi alte bucate preferate de cei pe care îi comemorează.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si