Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a transmits un mesaj tuturor românilor. "Să arătăm o atenție deosebită copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate cu speranța că vor reveni în România", îndeamnă Preafericirea Sa.

Mesajul de Crăciun al Patriarhului Daniel

În mesajul de Crăciun, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel  "ne cheamă pe toți să fim darnici precum magii de odinioară". De asemenea, ne îndeamnă  "să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri, îndoliați și întristați".

" Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vestește iubirea smerită și darnică a lui Dumnezeu Tatăl, Care a trimis în lume pe Fiul Său cel veșnic pentru a mântui pe oameni de păcat și de moarte și a le dărui viață veșnică. Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici precum magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri, îndoliați și întristați.

Fiind în mod deosebit sărbătoarea familiei, Crăciunul ne cheamă să arătăm o atenție deosebită copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate cu speranța că vor reveni în România. Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2022 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie dimpreună cu salutarea tradițională La mulți ani!  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române".

Citeste si: Dăruiește un Crăciun acolo unde nu există

Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou în Catedrala Patriarhală din București

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Nașterii Domnului

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

 

  • Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale;

 

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

 

  • Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;
  • Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

 

  • Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoți și diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale.

Citeste si: De Crăciun, toate drumurile duc spre munte

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si