Mesajul lui Klaus Iohannis pentru militarii din Afganistan: ”Sunteţi eroii generaţiilor noastre şi suntem mândri de voi!”

Președintele României a transmis un mesaj la finalul ceremoniei dedicate încheierii misiunii Armatei Române în Afganistan. Șeful statului a declarat că: "Participarea la această amplă operaţie militară a reprezentat o poziţionare strategică a României, aşezându-se alături de NATO în războiul împotriva terorismului".

Author: Răzvan Angelescu miercuri 21 iulie 2021 , 12:51

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj la ceremonia organizată la încheierea misiunii Armatei Române în Afganistan
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj la ceremonia organizată la încheierea misiunii Armatei Române în Afganistan[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Misiunea Forţelor Armate ale Româneiei în Afganistan va rămâne în istorie drept cea mai lungă complexă şi operaţie militară din afară teritoriului naţional după Al Doilea Război Mondial, a

mai punctat acesta. 

Prezenţa României în Afganistan ne-a adus respectul aliaţilor şi al comunităţii internaţionale: "Toate acestea au fost posibile, în primul rând, datorită contribuţiei militarilor români, care nu doar că şi-au dovedit abilităţile tehnice, rigoarea şi caracterul, dar au avut de câştigat şi lupta cu o climă şi o zonă geografică aspre, aceste condiţii făcând şi mai dificile misiunile”. 

Klaus Iohannis le-a mulțumit familiilor militarilor

Klaus Iohannis s-a artat mulțumit și față de familiile militarilor care au fost plecați în misiuni:„Nu este uşor să stai cu urechea la radio, cu ochii la televizor, să tresări la fiecare semnal al telefonului sau de fiecare dată când o maşînă militară opreşte în apropierea casei tale”.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru victimele din Germania

Tot în cadrul ceremoniei, în semn de apreciere pentru defortul depus, Klaus Iohannis a a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, Drapelului de Luptă al Comandamentului Forţelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu” şi Drapelului de luptă al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Klaus Iohannis: "Dragi militari, bine aţi revenit acasă!”

La fianl, președintele i-a felicitat din nou pe militarii care au dat dovadă de un profesionalsim și rezultate meritorii obținute: "Dragi militari, bine aţi revenit acasă! Aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre şi suntem mândri de voi! Ne-aţi arătat că dragostea de ţară, spiritul de sacrificiu, curajul, abnegaţia şi patriotismul rămân repere fundamentale ale naţiunii noastre. Nu ne vom uită eroii niciodată”.

Din anul 1994 și până în prezent peste 32.000 de militari au particpat la misiunile din Afganistan.

Mai multe oficialități au participat la ceremonie

La ceremonia de de la Arcul de Triumf au participat mai mulți demnitarii ai statului, printre care premierul Florin Cîțu, ministrul Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Lucian Bode, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, dar și alte oficialități.

Citeste si: Ceremonie militară impresionantă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si