Mesajul Patriarhului Daniel pentru pelerini: „Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Prefericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, le-a transmis, vineri, un mesaj pelerinilor care iau parte la pelerinajele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ. Acesta îi sfătuiește pe credincioși să respecte cu strictețe măsurile sanitare şi să asculte de medici.

Author: Alexandra Costea sâmbătă 23 octombrie 2021 , 11:11

Mesajul Patriarhului Daniel pentru pelerini: „Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Mesajul Patriarhului Daniel pentru pelerini: „Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

[Sursa foto: patriarhia.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Iubiţi pelerini,

Pentru a putea purta crucea multor suferinţe şi încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, este necesar să ne întărim în credinţă, să sporim rugăciunea şi să săvârşim fapte de ajutorare

a celor bolnavi şi neajutoraţi. În acest sens, pelerinajul din anul acesta la moaştele sfinţilor poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească şi trupească pentru toţi”, a precizat Patriarhul Daniel în mesajul destinat credincioșilor, publicat de basilica.ro.

Citeste si: Sărbătoare mare azi pentru toți românii ortodocși. Este pomenit “fratele Domnului” Iisus Hristos

Patriarhul Daniel: „Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu” 

Preafericitul Daniel le cere oamenilor să respecte restricțiile sanitare impuse şi să asculte sfatul medicilor. 

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”, a adăugat Preafericitul Daniel. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a amintit că programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanţi.

„Sâmbătă, Sfintele Moaşte vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeraţie. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experienţa exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an”, a precizat Vasile Bănescu.

Citeste si: Episcopul Devei şi Hunedoarei a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Avea 52 de ani și era internat la ATI în stare gravă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si