Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române: ”Să ne dăm mâinile şi, cu speranţă, să depăşim toate problemele şi să fim uniţi pentru viitorul românilor şi al României!".

Author: Diana Puiu Monday 24 January 2022 , 10:55

Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

[Sursa foto: realitatea.net]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Sărbătorim astăzi primul pas important făcut pentru înfăptuirea statului naţional unitar român, Unirea Principatelor, acum 163 de ani.

Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a fost rodul eforturilor neobosite ale elitei politice a vremii, care s-au bucurat de înţelegerea pe care românii din Moldova şi Ţara Românească au arătat-o nevoii de modernizare. Viziunea reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza ne-a lăsat moştenire un exemplu de unitate, de sacrificiu personal pentru atingerea unui ţel naţional, acela de a-i aduce împreună pe români. Ocaua lui Cuza, intrată în legendă, este şi astăzi simbol al egalităţii şi al dreptăţii, amintind totodată de rolul pe care statul trebuie să şi-l asume pentru a-i apăra pe cei slabi în faţa abuzurilor”, se arată în mesajul şefului Executivului.

Citeste si: Mii de români își petrec minivacanța la malul mării

Mesajul premierului pentru 24 ianuarie 

Potrivit lui Nicolae Ciucă, prin Mica Unire, românii și-au exprimat nevoia de unitate.

”Prin tenacitate şi unitate, românii au putut pregăti, apoi, Marea Unire, modernizând, construind instituţii şi mecanisme democratice, culturale, economice şi financiare, consolidând armata care avea să lupte pentru independenţă şi menţinerea statalităţii.

Progresele noastre, obţinute prin înţelegerea şansei istorice de a fi parte a unei lumi moderne, în care bunăstarea, pacea şi valorile democratice sunt asumate şi garantate, au nevoie şi azi, ca şi atunci, de recunoaştere şi protejare”, spune premierul.
Nicolae Ciucă mai declară că ”astăzi, ne menţinem pe aceeaşi linie a unităţii tuturor românilor, dar şi a progresului şi bunăstării”.

Citeste si: Ceremonii militare și religioase pentru marcarea a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

România a fost într-o luptă continuă în ultimii doi ani

Prim-ministrul menționează că ultimii doi ani au reprezentat pentru toată lumea un test de rezistență și o luptă continuă împotriva pandemiei.

”Situaţia actuală necesită responsabilitate atât la nivelul celor care conduc ţara, precum şi la nivelul întregii noastre societăţi. Provocările majore ale României sunt acum legate de depăşirea crizei sanitare, de susţinerea economiei prin investiţii substanţiale, debirocratizarea instituţiilor publice şi digitalizarea, prin gestionarea corectă, transparentă şi eficientă a bugetului de stat şi a fondurilor pe care ţara noastră le-a primit sau urmează să le primească prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin programele de finanţare europene. Toate acestea implică reforme pe care ni le-am asumat prin Programul de Guvernare şi pe care, în calitate de prim-ministru, le susţin cu toată responsabilitatea”, afirmă premierul.

Citeste si: Mica Unire, 24 ianuarie 2022: Lucruri mai puţin ştiute despre Unirea Principatelor Române


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ELIMINARE-SOC in Casa Iubirii! A parasit competitia in lacrimi de tristete! ELIMINARE-SOC in Casa Iubirii! A parasit competitia in lacrimi de tristete!
kfetele.ro
Bogdan Mocanu, atacat cu macetele în club de mai mulți bărbați: „A fost tentativă de omor” Bogdan Mocanu, atacat cu macetele în club de mai mulți bărbați: „A fost tentativă de omor”
spotmedia.ro
De ce a recunoscut Coreea de Nord, după 2 ani și jumătate, primele cazuri de Covid-19 De ce a recunoscut Coreea de Nord, după 2 ani și jumătate, primele cazuri de Covid-19
spotmedia.ro
Război și muzică: Cum a folosit Ucraina Eurovisionul pentru a se face auzită în toată... Război și muzică: Cum a folosit Ucraina Eurovisionul pentru a se face auzită în toată lumea
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 mai. Vărsătorii sunt foarte munciți din... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 mai. Vărsătorii sunt foarte munciți din toate punctele de vedere (VIDEO)
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Este obligatoriu pentru cei născuţi înainte de 1962! Ce trebuie să facă aceşti români Este obligatoriu pentru cei născuţi înainte de 1962! Ce trebuie să facă aceşti români
doctorulzilei.net
Băutură eficientă pentru creșterea imunității. Lidia Fecioru: Se bea pe stomacul gol Băutură eficientă pentru creșterea imunității. Lidia Fecioru: Se bea pe stomacul gol
romaniatv.ro
Ce cadou își face Dorian Popa de Ziua Copilului. Plătește un avans de 20 de mii de... Ce cadou își face Dorian Popa de Ziua Copilului. Plătește un avans de 20 de mii de euro, 10% din preţul total
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si