Mesajul unui preot care i-a scandalizat pe enoriași: „Lumânările de altă proveniență nu vă..."

Un afiș lipitr pe ușa unui lăcaș de cult din Năvodari, juedțul Constanța, i-a scandaliza pe enoriași.

Author: K.B. marți 15 octombrie 2019 , 18:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Afișul a fost pus la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Năvodari, iar fotografia cu avertismentul a fost postată pe un site de socializare. „Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce niciun folos duhovnicesc"

Citeste si: Ludovic Orban, noul premier desemnat, are o soție psiholog! Cum arată Mihaela Orban și ce a scris despre ea politicianul în declarația de avere

Citeste si: Simina de la Puterea Dragostei, acuzată că a consumat substanțe interzise: "Când începea să bage nu se mai oprea"

„E un gest firesc, absolut firesc, pentru că lumânarea este simbolul lui Hristos și nu poate fi procurată decât de la biserica unde are loc cultul, pentru că lumânarea e obiect de cult. Și așa ne plângem că s-au comercializat sărbătorile, acum îl luăm pe Hristos și de la magazin? Și dincolo de asta avem și o lege, 103/92, care spune foarte clar care este regimul lumânărilor în biserică. Deci, nu este nimic imoral, nimic anormal, nimic ilegal. Iar paguba sufletească la care face referire anunțul, chiar asta este, că credincioșii au datoria morală și legală să își sprijine biserica lor și prin acea mică lumânare ei fac o

mică donație la biserică", a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeste si: Cuvioasa Paraschiva nu ar fi așa "sfântă": "N-a fost sfântă, povestea ei e inventată și nu are nicio treabă cu România! Trăim în Evul Mediu?"

Citeste si: Proteste violente în Barcelona, după condamnarea liderilor catalani. Atenționare de călătorie MAE

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si