Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru sărbătorile Pascale, iar situația este diferită. Vremea ar urma să se schimbe radical în perioada următoare.

Elena Mateescu a prognozat valori anormale pentru România, conform informațiilor transmise de antena3.ro.

Cum va fi vremea de Paște? Prognoza meteo s-a schimbat

Se pare că ultima lună de primăvară va debuta cu valori peste media normală a perioadei.

Termometrele vor indica valori cuprinse între 16 și 25 de grade Celsius.

Citește și: Condimentul care dilată vasele de sânge și reglează tensiunea arterială. E delicios dacă-l mănânci cu pâine

termoemtru

Elena Mateescu: "Valori anormale!"

[Sursa foto: istockphotos]

Valorile calde ar urma să se păstreze până de Paște. Deși termometrele pare că vor indica valori cuprinse între 18-24 de grade Celsius, sunt așteptate și precipitații slabe cantitativ.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Spre sfârșitul săptămânii vremea se va încadra în normalul perioadei. Maximele nu vor depăși 26 de grade Celsius, iar minima nopții nu va depăși 10 grade Celsius.

Citește și: Tragedie în Săptămâna Mare! Un bărbat din Timişoara s-a aruncat în gol, de la etajul 9. Uluitor ce a făcut înainte să-și ia viața

vremea de paste

Cum va fi vremea de Paște?

[Sursa foto: istockphotos]

"Luna mai va debuta cu valori mai mari decât cele normale. Vorbim la scara întregii țări de temperaturi maxime între 16° pe litoral și până la 25° în partea de nord-vest și vest a țării, cu 22° în Capitală.

Însă, începând de miercuri seara, pe parcursul nopții de miercuri și joi este posibil să consemnăm și averse local în partea de sud-est a țării, mai precis în Dobrogea, Muntenia, dar și în Transilvania.

Joi, pe data de 2 mai, de asemenea, vom avea perioade în care aversele vor fi slabe cantitativ. Dar, din punct de vedere termic, vom consemna valori de temperaturi între 18 până la 24° și minime pozitive, între 4 și 13°.

Citeste si: Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Poate să stea în picioare” Florin Piersic a început procesul de recuperare după operația la genunchi- radioimpuls.ro

Pe măsură ce ne apropiem de finalul săptămânii, vom vorbi în continuare de valori de temperaturi apropiate de norme, pentru că deja la nivelul a ceea ce se întâmplă din punct de vedere al temperaturilor maxime, limitele vor fi între 17 până la 23.

Duminică, în prima zi a Sfintelor sărbători Pascale, vom avea temperaturi cuprinse între 17 până la 25-26°, posibil în partea de vest și sud-vest a țării, cu 23° în Capitală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturi minime pozitive în toată țara, cu cele mai ridicate valori de 12...14° în jumătatea sudică a țării, 12° în Capitală în timp ce în jumătatea nordică valori de până la 8-9°C", a explicat Elena Mateescu, pentru antena3.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si