Meteorologii anunţă temperaturi apropiate de normalul perioadei şi cantităţi reduse de precipitaţii, în următoarele două săptămâni/ Evoluţia vremii pe regiuni

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 30 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020 şi anunţă temperaturi apropiate de normalul perioadei, în majoritatea regiunilor. De asemenea, meteorologii anunţă cantităţi reduse de precipitaţii, acestea fiind posibile mai ales în a doua parte a intervalului.

Author: A.N.C luni 30 decembrie 2019 , 18:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2...4 grade şi minime de -6...-4 grade.

După data de 4 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit, cu valori maxime de 4...6

grade şi minime de -4...-2 grade, mediat regional.

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind mai ridicată doar în ultimele zile.

De asemenea, în Crişana, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2...4 grade şi minime de -6...-4 grade.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea 3,7, în judeţul Vrancea

Citeste si: Acreditarea Spitalului de Urgenţă Floreasca, suspendată de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate

Citeste si: Ce spun medici despre Mircea Beuran, doctorul care o monitoriza pe femeia arsă pe masa de operație și moartă după câteva ore! ”Preia răspunderea asupra tuturor întâmplărilor legate de acel moment ”

După data de 04 ianuarie, estimările prognostice indică o

probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit (în special valorile diurne), cu maxime de 3...6 grade şi minime de -4...-2 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusă pe parcursul intervalului de referinţă, dar cu precădere în prima săptămână.

În Transilvania, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deşi cu uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 0...2

grade şi minime de -8...-4 grade, în medie.â

Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 04 ianuarie şi din nou în perioada 08 -10 ianuarie.

În prima săptămână a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va mai creşte, în special în ultimele zile.

În Maramureş, valorile de temperatură vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în mare parte din intervalul de referinţă se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an,

cu maxime, în medie, de 1...3 grade şi minime de -5...-3 grade.
Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 04 ianuarie şi din nou în perioada 08 -10 ianuarie.

În prima săptămână a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va mai creşte, în special în ultimele zile.

Potrivit meteorologilor, în Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1...4

grade.

În 31 decembrie, dar şi în jurul datelor de 04 şi 08 ianuarie maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4...6 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

De asemenea, potrivit ANM, în Dobrogea, valorile termice, deşi vor avea uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, cu maxime de 3...5 grade şi minime de -3...-1 grad, în medie.

Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datelor de 01 şi 04 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -2...1 grad.

Până în data de 06 ianuarie, precipitaţii slabe vor fi posibile doar izolat, urmând ca probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente să crească spre sfârşitul intervalului.

Şi în Muntenia, valorile termice, deşi vor avea uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2...5 grade şi minime de -5...-2 grade, în medie. Temperaturi diurne uşor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie- 01 ianuarie şi în jurul datei de 04 ianuarie, când media regională va fi de 5...7 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).

În Oltenia, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, îndeosebi în zona deluroasă, cu maxime de 4...7 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de normalul perioadei, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-3 grade.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind în creştere doar spre sfârşitul intervalului.

La munte, zilele de 31 decembrie, 3 şi 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge şi valori pozitive în masivele vestice, dar şi la altitudini de sub 1400 m în restul zonei montane. În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an şi vor fi, în medie, de -5...-2 grade. Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de -10...-5 grade.

Probabiltatea pentru precipitaţii va fi în creştere începând din data de 06 ianuarie.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 18 mai 2021. Dolarul continuă să scadă, euro crește! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 18 mai 2021. Dolarul continuă să scadă, euro crește! Care sunt cele mai noi cotații
spotmedia.ro
Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști... Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști polițiști și cu lumea interlopă
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
b1.ro
Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții... Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19
infoactual.ro
De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu
infoactual.ro
Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si