Când salvatorii au găsit-o sub dărâmături, Aya era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei, care nu a supraviețuit cutremurului.

Citește și: Turcia, cutremurată din nou

Salvatorii i-au pus micuței  numele Aya- "miracol" în limba arabă- după ce toată planeta a fost emoționată de povestea ei cutremurătoare.

Fetița născută sub dărâmături în Siria, după primul cutremur devastator din Turcia, a fost în pericol în primele zile de viață să fie răpită de grupări interesate de potențialul financiar al unui caz emoționant.

Aya a fost adoptată de mătușa și unchiul ei

După ce cutremurul din 6 februarie i-a răsturnat casa și i-a ucis întreaga familie apropiată, Aya a fost adoptată de mătușa și unchiul ei și a primit un nou nume în onoarea regretatei sale mame.

Citește și: Încă un miracol venit din Turcia. O adolescentă a fost salvată la 11 zile de la cutremur (VIDEO)

Tragedia familiei distruse a avut loc în orașul Jinayris, din nordul Siriei, dar unele rude de gradul doi au supraviețuit seismului masiv de 7,8 grade.

Ce nume nou a primit Aya

Nou-născuta a fost externată sâmbătă de la spital după ce un test ADN a confirmat că mătușa ei este o rudă de sânge.

Citește și: Un nou pericol pentru micuța Aya, născută în ruine și rămasă singură pe lume

Mătușa și unchiul ei i-au dat numele Afraa, după răposata ei mamă. Când a ajuns pentru prima dată la spital, personalul de acolo a numit-o Aya – adică „un semn de la Dumnezeu” sau miracol în limba arabă.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Micuța Aya se va numi de acum înainte Afraa

Aya a fost în pericol să fie răpită 

Imediat după ce a fost extrasă dintre betoane, Aya a ajuns într-o stare precară la spital, iar medicii au reușit să o stabilizeze.

"A ajuns luni într-o stare atât de proastă, avea lovituri, vânătăi, era rece şi abia respira", a declarat medicul pediatru care a preluat-o inițial. 

Citește și:  VIDEO- Cutremurul din Turcia i-a distrus și pe românii stabiliți acolo. Imagini cu dezastrul

Acum micuța Aya a fost mutată într-o „locație sigură” de către o autoritate sanitară din Siria, a informat  BBC News.

Direcția de Sănătate Afrin a luat această măsură de precauție pentru a o proteja pe fata, Aya, de posibile răpiri și fraude de adopție, a declarat o sursă pentru BBC.

Loccul unde a fost găsită Aya

Detalii despre nou familie a micuței Aya

„Acum este unul dintre copiii mei”, a declarat unchiul și tatăl ei adoptiv, Khalil al-Sawadi, pentru Associated Press.

În timp ce vorbea cu reporterii, unchiul ei Sawadi o ținea pe Afraa învelită într-o pătură roz într-un braț. În celălalt braț, învelit într-o pătură albastră, era propriul său nou-născut, Ataa, care s-a născut la trei zile după cutremur.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Mii de persoane se oferă să o adopte pe Aya, fetița născută printre dărâmături

„Nu voi face diferența între ea și copiii mei”, a mai spus el. Tatăl, care are alți șase copii împreună cu soția sa, Hala, a spus că nepoata sa nou-născută a păstrat vie amintirea rudelor lor decedate.

În seism și-au pierdut viața Afraa Mleihan, soțul ei, Abdallah, și ceilalți patru copii ai lor. „Această fată înseamnă atât de mult pentru noi pentru că nu a mai rămas nimeni din familia ei în afară de acest copil. Ea va fi o amintire pentru mine, pentru mătușa ei și pentru toate rudele noastre din satul mamei și tatălui ei”, a declarat Sawadi pentru Reuters.

Sawadi fusese chemat să identifice o femeie moartă, verișoara soției sale, Afraa, când au descoperit fetița nou-născută. Sawadi a spus că a scos un brici din buzunar pentru a tăia cordonul ombilical înainte de a preda copilul altui văr, care a dus-o de urgență la spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si