Mihai Șora a votat chiar de ziua lui. Filosoful este observator într-o secție de votare din diaspora

Filosoful Mihai Șora a anunțat ca a votat, la Firenze, fiind primul pe lista de votare din secția la care s-a prezentat.

K.B., vineri 08 noiembrie 2019 , 14:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihai Șora îi îndrumă pe români să meargă la vot și să-i urmeze exemplul. Filosoful susține că votează pentru viitorul copiilor noștri și îi îndrumă pe români să aibă grijă unde vor pune ștampila de vot.

"Dragi prieteni,

am votat.
(Primul.🌳)
Și vă aștept cu drag și pe Dumneavoastră, florentini sau turiști aflați în trecere, să veniți la vot.
Gândiți-vă bine unde puneți ștampila!

Mihai Șora
8 noiembrie 2019

P.S. Sunt alături de o echipă simpatică și eficientă; avem și tablete; merge repede.
🦒", este mesajul publicat de Mihai Șora.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Iohannis: Alegeţi cu înţelepciune, cu gândul la viitorul vostru şi al României!

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Secții de votare deschise în țară

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Acte de care ai nevoie pentru a vota

Alegeri prezidențiale 2019. Unde se votează

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar. Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

Alegătorul votează la una dintre următoarele secții de votare:
- în cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială unde își are domiciliul sau reședința, poate vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are domiciliul ori reședința, conform legii;

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Cât costă alegerile

Citeste si: 37.000 de polițiști și jandarmi vor ajuta ca desfăşurarea procesului electoral să fie în condiţii de maximă siguranţă

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019 diaspora - Care sunt secţiile de votare deschise astăzi

- în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota la orice secție de votare din cadrul acesteia;

- în cazul în care îndeplinește funcția de membru al biroului electoral al secției de votare sau de operator de calculator al biroului electoral al secției de votare ori asigură menținerea ordinii, votează la secția de votare unde își desfășoară activitatea;

- în cazul în care are mobilitate redusă poate vota la orice secție de votare care îi asigură accesul la vot;

- în cazul în care se află în străinătate, poate vota la orice secție de votare organizată în străinătate, după programul de mai sus.

Persoanele care sunt netransportabile din motive medicale vor face o cerere specială în urma căreia o echipă formată din cel puțin 2 membri ai biroului electoral se va deplasa cu o urnă specială, mobilă.

 

 

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si