„Pe durata stării de alertă, activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda, la propunerea Consiliului de Administraţie a unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană/Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi cu aprobarea prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă/ Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, arată proiectul MEN afişat pe site-ul instituţiei.

Pe durata stării de alertă, cursurle pot fi suspendate

Totodată, pe durata stării de alertă, activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a studenţilor în instituţiile de învăţământ superior pot fi suspendate prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Educaţiei şi Cercetării, mai arată proiectul.

În plus, prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, „pe durata stării de alertă se pot desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ”, conform sursei citate.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, în şedinţa de vineri a Guvernului, că Ministerul Educaţiei are în vedere acest proiect care să traseze cadrul prin care pot fi suspendate cursurile în şcoli.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citeste si: Donald Trump vrea amânarea alegerilor din SUA

„Proiectul de lege conţine o derogare de la Legea 55 privind instituirea stării de urgenţă (care prevede blocarea concursurilor – n.r).

Prin acest proiect se stabileşte cadrul prin care se pot suspenda cursurile în situaţii de focar sau de extindere epidemiologică”, a afirmat Raluca Turcan.

Pe 11 august, ministrul Educaţiei a solicitat Parlamentului susţinerea unui demers prin care să fie acordată posibilitatea angajării şi a personalului nedidactic în învăţământul preuniversitar.

Citeste si: Veste bună din SUA despre vaccinul împotriva COVID-19

Citeste si: Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”- kfetele.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

„Prin în Legea 55, la articolul 27, ni se impuneau restricţii referitoare la angajare. S-a modificat şi vă mulţumim pentru faptul că aţi modificat articolul 27, însă modificarea nu prevedea decât posibilitatea angajării pe posturile didactice, deci numai pentru profesori, şi am deblocat numai titularizarea pentru profesori, nu şi angajarea pentru personal nedidactic de care avem atâta nevoie în aceste momente. Deci v-aş ruga să ne sprijiniţi în acest demers, având în vedere că pentru învăţământul universitar deblocarea a fost realizată pe toate planurile. Avem nevoie, şi cred că şi dumneavoastră sunteţi în acord cu mine, avem nevoie de aceste posturi suplimentare în sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat Anisie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si